Με ποιες τροφές μπορεί να βελτιωθεί η υπογονιμότητα

pregnant

Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών, κυρίως μέσω του φαγητού, βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Ο δυτικός τρόπος ζωής και οι παγκόσμιες περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν αλλάξει τόσο τη διατροφή όσο ολόκληρη της ζωή μας. Είναι πιθανό, αυτές οι αλλαγές να έχουν συντελέσει ή και προκαλέσει αυτή τη ταχεία και ευρεία μείωση της γονιμότητας που παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες.  Η υγεία και η ευημερία του ανθρώπου συνδέεται στενά με τις συνθήκες ζωής και τη διατροφή. Η διατροφή αποτελεί ύπουλη και σιωπηλή απειλή της υγείας του ανθρώπου. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν τη σύνδεση της διατροφής και των υψηλών ποσοστών χρόνιων παθήσεων και παχυσαρκίας. 

            Διατροφή και υπογονιμότητα είναι αλληλοεξαρτώμενοι παράγοντες σε μεγάλο βαθμό. Η υψηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών, κυρίως μέσω του φαγητού, έχει φανεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που παράγονται από τα φυτά και επιβραδύνουν την οξείδωση. Τη διαδικασία δηλαδή της “γήρανσης” ή την εκδήλωση χρόνιων βλαβών και νοσημάτων. Τα αντιοξειδωτικά έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν στον οργανισμό, αλλά όταν υπερτερούν των αντιοξειδωτικών δημιουργούν προβλήματα, μεταξύ των οποίων και στην ποιότητα του σπέρματος. Μεγάλο μέρος της ανδρικής υπογονιμότητας οφείλεται στο οξειδωτικό στρες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης