Εσύ φροντίζεις τα μάτια σου, «σαν τα μάτια σου»;

eyecont

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η Interamerican μάς βοηθά να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας καθαρά και με αισιοδοξία!


Sponsored Content

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» έλεγε ο Ιπποκράτης (460-377π.Χ.) διότι η Πρόληψη στην Υγεία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα της Ιατρικής επιστήμης. Κορυφαία έκφραση της Προληπτικής Ιατρικής αποτελεί η διαδικασία του εμβολιασμού -είτε μαζικού, είτε ατομικού- μια ιατρική πράξη που ιδιαίτερα σήμερα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του πληθυσμού έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, μια ιατρική πράξη πρόληψης που ιστορικά ξεκινάει από το 18
ο αιώνα με τη χρήση του εμβολίου της ευλογιάς και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σώζοντας εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Όπως μάς εξηγεί ο Παναγιώτης Ν. Μπούσαλης, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Οφθαλμολογικού Τμήματος Αθηναϊκής Mediclinic, σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες και στην οφθαλμολογία η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για μια σειρά παθήσεων.


Οφθαλμολογικές εξετάσεις σε κάθε ηλικία
Ο προληπτικός έλεγχος στα παιδιά: Στα παιδιά ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος πρέπει να γίνεται από την προσχολική ηλικία για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της αμβωλυωπίας («τεμπέλικο μάτι») η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σε μικρή ηλικία οδηγεί σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη μείωση της οράσεως. Επίσης, για την καλή οπτική λειτουργία αλλά και την γενικότερα σωστή ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρη διάγνωση κάποιας διαθλαστικής πάθησης (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) και αντιμετώπιση με τη χορήγηση κατάλληλων γυαλιών από μικρή ηλικία. Πολλές φορές κατά τον οφθαλμολογικό έλεγχο των παιδιών γίνεται για πρώτη φορά η διάγνωση κάποιας μορφής δυσλεξίας που μπορεί να διαφεύγει της προσοχής των γονέων.

Ο προληπτικός έλεγχος στους ενηλίκους: Στους ενήλικες ο προληπτικός έλεγχος πρέπει να γίνεται απαραίτητα σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος, καθώς επίσης και σε άτομα με συστηματικές παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι αυτοάνοσες παθήσεις, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι θυρεοειδοπάθειες, κ.ά..

Άτομα άνω των 60 ετών: Θα πρέπει να ελέγχονται προληπτικά -ιδιαίτερα οι γυναίκες- για την εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ιδιαίτερα συχνή πάθηση και απειλητική για την όραση, ενώ η παρουσία καταρράκτη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται χειρουργικά έγκαιρα, σε πρώιμες φάσεις και όχι όπως παλιά που έλεγαν ότι πρέπει να ωριμάσει.

53596781_m-B

Φροντίζουμε τα μάτια μας
Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης μάς θυμίζει ότι πρέπει να φροντίζουμε περισσότερο για τα μάτια μας. Η Αθηναϊκή Κλινική και τα πολυιατεία Medifirst Αμαρουσίου και Αλίμου μας προσφέρουν οφθαλμολογικό έλεγχο, στην προνομιακή τιμή των 30€. Ισχύει για κάθε ραντεβού που κλείνουμε από τις 14/10 έως τις 12/11/ 2021 και ανεξάρτητα από το αν είμαστε πελάτης της Interamerican ή όχι.

Ο οφθαλμολογικός έλεγχος περιλαμβάνει:
• Έλεγχο Οπτικής Οξύτητας
• Έλεγχο Σχισμοειδούς Λυχνίας
• Έλεγχο Διάθλασης
• Έλεγχο χρωματικής αντίληψης
• Τονομέτρηση
• Κλινική εξέταση από τον Οφθαλμίατρο
• Συνταγογράφηση φαρμάκων ή γυαλιών μυωπίας


Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας
Καλέστε από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στα τηλέφωνα:
Αθηναϊκή Mediclinic: 210 6475000
Medifirst Αμαρουσίου: 2111054900
Medifirst Αργυρούπολης: 210 9919222
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης