Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: Τι είναι η οστεοπόρωση - Λύσεις στην αντιμετώπιση

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: Τι είναι η οστεοπόρωση - Λύσεις στην αντιμετώπιση

Μεγάλος διαγωνισμός της Osteostrong - Ένας τυχερός/η θα κερδίσει εξάμηνη συνδρομή, ενώ τρεις ακόμα θα κερδίσουν μηνιαίες συνδρομές

osteogoniki-fortisi_-_osteostrong
Σήμερα, 20 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

Και είναι αλήθεια πως στο ευρύ κοινό η ασθένεια αυτή είναι, μάλλον, άγνωστη. Ωστόσο, οι τελευταίες μελέτες ανά τον σύγχρονο επιστημονικό κόσμο αποδεικνύουν την άμεση σχέση της υγείας των οστών με τη γενικότερη υγεία και ευζωία. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια η οποία αδυνατίζει τα οστά.

Μπορεί να τα καταστήσει τόσο εύθραυστα, ώστε να τα οδηγήσει σε κατάγματα με σχετική ευκολία. Κατάγματα συνδεδεμένα με την οστεοπόρωση συνήθως εμφανίζονται στο ισχίο, τους καρπούς ή τη σπονδυλική στήλη. Για καλή μας τύχη, υπάρχουν καθημερινές συνήθειες τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε για να προστατεύσουμε τα οστά μας και να εμποδίσουμε την εμφάνιση της οστεοπόρωσης. Παρακάτω, θα δούμε τι έχει να πει η επιστήμη πάνω σ’ αυτό.

Η οστεοπόρωση ονομάζεται συχνά «σιωπηλή ασθένεια», επειδή πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι την έχουν μέχρι να υποστούν κάποιο κάταγμα. Άλλοι μπορεί να παρατηρήσουν ότι η σπονδυλική τους στήλη αρχίζει να καμπυλώνει ή ότι εμφανίζουν απώλεια ύψους, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει απώλεια οστού.

Το όνομα «οστεοπόρωση» μεταφράζεται σε «πορώδες οστό». Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια των οστών που εμφανίζεται όταν το σώμα μας χάνει πάρα πολύ οστό, δημιουργεί πολύ λίγο οστό ή και τα δύο. Ως αποτέλεσμα, τα οστά γίνονται πιο αδύναμα, πιο σπογγώδη και πιο επιρρεπή σε κάταγμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σπάσουν πολύ πιο εύκολα σε περίπτωση πτώσης. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, η οστεοπόρωση μπορεί να θέσει τα οστά σας σε κίνδυνο κατάγματος από ακόμα πιο μικρά πράγματα όπως το φτάρνισμα ή κάποια πρόσκρουση που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα οδηγούσε σ΄ έναν ανεπαίσθητο τραυματισμό. Αν και η οστεοπόρωση επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους, η διαδικασία της οστικής απώλειας ξεκινά συνήθως σε πολύ μικρότερη ηλικία.

Η οστική μάζα σταματά να αυξάνεται περίπου στην ηλικία των 30 ετών. Κατόπιν, οι επιλογές στον τρόπο ζωής και στις καθημερινές συνήθειες μπορούν είτε να διατηρήσουν τα οστά υγιή, είτε να αρχίσουν να προκαλούν την αδυναμία των οστών και την πορώδη εικόνα, τα οποία μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσουν σε κλινική διάγνωση. Γι' αυτό, ακόμα κι αν είμαστε στην ηλικία των 20, των 30 ή των 40, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε συνήθειες που θα μας προετοιμάσουν για μια διαδικασία γήρανσης με δυνατά και υγιή οστά. Το επιστημονικό κομμάτι της αντιμετώπισης της νόσου έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και της αναστροφής της οστεοπόρωσης – και το κυριότερο – με απολύτως φυσικό τρόπο. Μετά τη, μάλλον, αποτυχημένη εφαρμογή των χημικών μεθόδων (βλ. διφωσφονικά φάρμακα) μια νέα επαναστατική φυσική μέθοδος έκανε την εμφάνισή της πριν από μερικά χρόνια.

Η μέθοδος αυτή προκαλεί οστεογονική φόρτιση και εξ αυτής οστεογένεση, βασισμένη στον παμπάλαιο νόμο της φυσικής, του Wolf (του 1846), που λέει ότι τα οστά αναπλάθονται αν τους ασκηθεί η κατάλληλη πίεση. Η μέθοδος αυτή, εδώ και δυο χρόνια, υπάρχει και στη χώρα μας αποκλειστικά από την OsteoStrong Greece. Με μόλις δέκα λεπτά την εβδομάδα, χωρίς ιδρώτα, χωρίς κινδύνους τραυματισμού και χωρίς ιδιαίτερο ρουχισμό, οι συμπολίτες μας – μέλη της OsteoStrong – έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα στις DEXA scans τους.

Κλείσιμο
Παράλληλα, βελτίωσαν την ισορροπία και τη στάση του σώματός τους, αύξησαν τη σωματική τους δύναμη, βελτιστοποίησαν την απορρόφηση της γλυκόζης στον οργανισμό τους, καταπολέμηση διαβήτη, ενώ ενίσχυσαν και το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε εποχές που το απαιτούν περισσότερο από ποτέ. Και το κυριότερο: όλα αυτά χωρίς καμία εφαρμογή χημικών σκευασμάτων.

Αν σας κινήσαμε την περιέργεια, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210 6179265 ή στο site της OsteoStrong Greece: www.osteostrong.gr

Μεγάλος διαγωνισμός της Osteostrong

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης ένας μεγάλος διαγωνισμός της Osteostrong Greece βρίσκεται σε εξέλιξη.


Μπείτε στο παρακάτω link, ενημερωθείτε, και συμπληρώστε τα στοιχεία σας.

Ένας τυχερός/η θα κερδίσει εξάμηνη συνδρομή στην OsteoStong, ενώ τρεις ακόμα θα κερδίσουν μηνιαίες συνδρομές. Γιατί η Οστεοπόρωση προλαμβάνεται ή/και αναστρέφεται πια με φυσικό τρόπο.



Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στα Χανιά (βίντεο)

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα - Αγωνία για το γκρουπ των Γάλλων μαθητών

Ελληνοτουρκικά: Αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας ζητά η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης