7 Μυστικά για να Διατηρείτε το Σπίτι σας Καθαρό και Ασφαλές

7 Μυστικά για να Διατηρείτε το Σπίτι σας Καθαρό και Ασφαλές

Καθαριότητα σπιτιού με γρήγορο, αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο γίνεται; Διάβασε εδώ 7 μυστικά για την ασφαλή καθαριότητα του σπιτιού σου!

ekioskys
Καθαριότητα vs απολύμανση

Η καθαριότητα δεν σημαίνει απαραίτητα απολύμανση! Για παράδειγμα περνάς με χλωρίνη τις επιφάνειες; Αλλάζεις τακτικά το σφουγγαράκι της κουζίνας; Απομακρύνεις τακτικά τα σκουπίδια; Αν ναι είσαι σε καλό δρόμο! Η απολύμανση μας προστατεύει από την ανάπτυξη και τη μετάδοση των μικροβίων. Για ένα ασφαλές σπίτι η καθαριότητα από μόνη της δεν αρκεί.

Αφιερώνω 15 λεπτά κάθε μέρα

H καθαριότητα και η απολύμανση πρέπει να μπει καθημερινά στη ζωή σου. Είναι πιο εύκολο να διατηρείς το σπίτι καθημερινά ασφαλές, καθαρό και τακτοποιημένο, αφιερώνοντας λίγο χρόνο κάθε μέρα, από ό,τι να αφήνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού για το Σάββατο. Τι δεν πρέπει να παραλείψεις; Ένα γρήγορο, αλλά σχολαστικό πέρασμα με χλωρίνη σε επιφάνειες συνήθεις υπόπτους, όπως ο πάγκος της κουζίνας, ο νεροχύτης και τα είδη υγιεινής.

Δεν ξεμένω από προϊόντα απολύμανσης

Αν καθημερινά δεν είναι εύκολο να πας στο σούπερ μάρκετ για ό,τι σου τελείωσε, ή για ό,τι ξέχασες, μπες www.ekioskys.gr για τα καθημερινά σου μικροψώνια. Καθημερινά και με διευρυμένο ωράριο, φέρνει στο σπίτι σου γρήγορα και με δωρεάν μεταφορικά, τις παραγγελίες σου. Στο ekioskys.gr θα βρεις όλα τα επώνυμα προϊόντα για την καθαριότητα και απολύμανση του σπιτιού σου αλλά και για την ατομική υγιεινή σου.

Στην κουζίνα και το μπάνιο παίζεται το παιχνίδι

Βάλε στον πάγκο σου στην κουζίνα σε μία γωνία ένα Σπρέι Χλωρίνη Klinex. Πρώτα καθάρισε την κουζίνα σου ενώ μαγειρεύεις. Θα σου πάρει μόλις λίγα λεπτά να καθαρίσεις τα διάφορα μαγειρικά σκεύη, ενώ ετοιμάζεις το φαγητό σου. Τελείωσε, ψεκάζοντας με Σπρέι Καθαρισμού Klinex. Κάνε το ίδιο με το μπάνιο σου. Χρησιμοποίησε Dettol Disinfectant Spray. Έχε το κάπου να το βλέπεις. Ψέκασε με το προϊόν και κέρδισε χρόνο ενώ κάνεις κάτι άλλο.

Ανάθεσε και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κάποια δουλειά

Τα παιδιά μπορούν να μαζέψουν τα παιχνίδια τους. Δεν ζεις μόνη σε αυτό το σπίτι. Επιπλέον, έτσι τα εκπαιδεύεις να αγαπούν και τα ίδια την καθαριότητα και την τάξη.

Πάρε το νόμο της βαρύτητας με το μέρος σου

Ξεκίνησε με το ξεσκόνισμα. Ξεσκόνισε τις επιφάνειες ξεκινώντας από ψηλά προς χαμηλά. Άρχισε σκουπίζοντας τραπέζια, συρτάρια και επιφάνειες και έπειτα βάλε μπρος το πάτωμα, όπου εκεί έχουν καταλήξει όλα. Αν κάνεις γενική, τίναξε και χαλιά, άλλαξε σεντόνια. Μετά έρχεται η ηλεκτρική σκούπα και τελευταίο το σφουγγάρισμα και η απολύμανση.

Για αληθινή προστασία από τα μικρόβια μέσα στο σπίτι, εφαρμόστε οικογενειακώς και κανόνες ατομικής υγιεινής. Καλύψτε μύτη και στόμα με το μανίκι σας και όχι με τα χέρια όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πλύνετε τα χέρια σας συχνά και με ζεστό σαπουνόνερο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τα γεύματα ή κατά την επιστροφή σας σπίτι από το δρόμο. Πίνετε από ξεχωριστά ποτήρια και χρησιμοποιείτε ξεχωριστά μαχαιροπήρουνα.

Αυτές οι συνήθειες είναι εύκολες, απλές και λιγότερο χρονοβόρες από ό, τι φαίνονται. Στην πραγματικότητα, εξοικονομούν χρόνο μακροπρόθεσμα. Αν θέλεις να έχεις ένα σπίτι το οποίο θα είναι ασφαλές, καθαρό και τακτοποιημένο, ξεκίνησε με μία μόνο από αυτές τις συμβουλές και ενσωμάτωσε τη στην καθημερινή ρουτίνα σου.

Κλείσιμο
Και τώρα που προμηθεύτηκες τα προϊόντα από το ekioskys.gr και έμαθες και τα μυστικά, φρόντισε να διατηρήσεις το περιβάλλον σου υγιεινά καθαρό και να αποφύγεις, όσο είναι δυνατό, τις βλαβερές συνέπειες ιών, μικροβίων και βακτηρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης