Κορωνοϊός: Δεν είναι αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης η θερμομέτρηση στους δημόσιους χώρους

Κορωνοϊός: Δεν είναι αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης η θερμομέτρηση στους δημόσιους χώρους

Ούτε άλλοι έλεγχοι συμπτωμάτων στους δημόσιους χώρους 

thermometrisi_main
Η θερμομέτρηση και οι άλλες μέθοδοι ελέγχου του κοινού σε αεροδρόμια, σχολεία και γενικά σε δημόσιους χώρους, όπως η καταγραφή των συμπτωμάτων και του ταξιδιωτικού ιστορικού, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο «Cochrane Library», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιολόγησαν δεδομένα από 22 μελέτες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παραπάνω μέθοδοι έχουν γενικά χαμηλή ικανότητα να εντοπίζουν όσους έχουν Covid-19, ούτε μπορούν να διακρίνουν αξιόπιστα αυτούς που δεν έχουν τη νόσο.

Οι έλεγχοι π.χ. για συμπτώματα στα αεροδρόμια και σε άλλους κόμβους μεταφορών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να επιβραδύνουν ελαφρά, αλλά σε καμία περίπτωση να σταματήσουν την εισαγωγή φορέων του κορωνοϊού.

Παρόλες αυτές τις προσπάθειες, σύμφωνα με τη μελέτη, «ένα μεγάλο ποσοστό μολυσμένων ατόμων μπορούν να ξεφύγουν και στη συνέχεια να μολύνουν άλλους, ενώ μερικοί υγιείς μπορεί εσφαλμένα να ταυτοποιηθούν ως θετικοί στον ιό, πράγμα που πιθανώς θα οδηγήσει στην άνευ λόγου απομόνωσή τους».

Γι' αυτό, όπως τονίζουν οι ερευνητές, «τα ευρήματα μας δείχνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση σε άλλους τρόπους που μπορούν να αποτρέψουν την μετάδοση, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, η καραντίνα και η χρήση κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού από το προσωπικό πρώτης γραμμής».

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο φωτογράφος που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην Έμιλι Ραταϊκόφσκι;

Στο «κόκκινο» Αθήνα και Πειραιάς λόγω των πολλών κρουσμάτων - Αυξάνεται η πίεση στις Εντατικές

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού - Πώς και πότε θα μπαίνει λουκέτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης