Nannuka: Πώς προετοιμαζόμαστε για έναν «διαφορετικό» χειμώνα.

Nannuka: Πώς προετοιμαζόμαστε για έναν «διαφορετικό» χειμώνα.

Nannuka
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες λόγω του κορωνοϊού έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη νέων μοντέλων εργασίας, εκπαίδευσης, φύλαξης αλλά και μίας διαφορετικής καθημερινής συνύπαρξης που στην έναρξη της περσινής σχολικής χρονιάς θα φάνταζαν σενάρια ζωηρής φαντασίας, σχεδόν ανέφικτα στην εφαρμογή τους.

Στο χρονικό διάστημα που διανύσαμε από την αρχή της πανδημίας, κατορθώσαμε να προσαρμοστούμε και να προσανατολιστούμε σε αναζήτηση άμεσων λύσεων. Δεν είμαστε, σήμερα, το ίδιο ανοχύρωτοι απέναντι στη νέα αυτή πραγματικότητα. Οι νέες ανάγκες γεννούν νέες λύσεις. Η ανάγκη για σταθερή και ποιοτική μελέτη, γνωστικά ερεθίσματα και δημιουργική απασχόληση των παιδιών αλλά και η ανάγκη των γονιών για λειτουργική εργασία πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά με βασική προϋπόθεση ότι τα παιδιά βρίσκονται σε περιβάλλον ασφάλειας και απολύτου εμπιστοσύνης.

Για τις ανάγκες έρευνας σχετικά με το πώς θα μπορούσαν οι οικογένειες να έχουν καθοδήγηση και υποστήριξη στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, απευθυνθήκαμε στη Nannuka, τη βραβευμένη υπηρεσία εύρεσης babysitter, δασκάλων μελέτης, παιδαγωγών, καθηγητών, γηροκόμων και οικιακών βοηθών.

Έχοντας ήδη ενεργή συνεργασία με χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στη Nannuka αφουγκράστηκαν τις νέες αυτές ανάγκες εν τη γενέση τους. Άμεσα διεξήγαγαν σχετική έρευνα σε δείγμα 10.000 νοικοκυριών και, βάσει των αποτελεσμάτων που προέκυψαν δημιούργησαν τις αντίστοιχες υποδομές για την ομαλή μετάβαση των οικογενειών στην νέα πραγματικότητα του φετινού Σεπτέμβρη.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, κατά πλειοψηφία εργάζονται και οι δύο γονείς σε ποσοστό που φτάνει το 77% καθώς οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει κανονικά στις δουλειές τους. Αυτό έχει ως συνέπεια, το 61% των οικογενειών να αναζητά ενεργά τον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη φροντίδα, τη φύλαξη αλλά και τη μελέτη των παιδιών τους, ενώ μεγάλο ποσοστό έχει ήδη βοήθεια στο σπίτι.

Επιπλέον, στην ερώτηση ενός πιθανού σεναρίου κλεισίματος του τμήματος ή του σχολείου και πάλι, το 43% απάντησε ότι θα παραμείνει στο σπίτι και θα εργαστεί απομακρυσμένα, το 13% θα χρειαστεί την βοήθεια των παππούδων ενώ το 63% θα αναζητήσει και επιπλέον βοήθεια για τη φύλαξη και υποστήριξη στην αφομοίωση της ύλης. Παράλληλα με την πρακτική επίλυση της φύλαξης/υποστήριξης στη μελέτη, οι ψυχολόγοι συνιστούν την συνέχιση της κοινωνικοποίησης των παιδιών και για αυτό τον λόγο η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πολύ σημαντική.
Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο η Nannuka καινοτομεί και φέρνει στην Ελλάδα την νέα τάση στον χώρο της ασφαλούς φύλαξης & εκπαίδευσης παιδιών που κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς: Το Nanny Share - τη διαμοιρασμένη φροντίδα - τα πλεονεκτήματα της οποίας φαίνεται να αφορούν τη σύγχρονη οικογένεια ανεξάρτητα, μάλιστα, από την παρουσία του κορονοϊού.

Τι είναι το Nanny Share και ποια τα πλεονεκτήματα;

Στην πλατφόρμα της Nannuka, οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν όχι μόνο την κατάλληλη νταντά που βρίσκεται στη γειτονιά τους αλλά και να δημιουργήσουν από κοινού ομαδική αγγελία εύρεσης παιδαγωγού με φιλική τους οικογένεια που έχει τις ίδιες ανάγκες.

Πολύ απλά σημαίνει ότι οι οικογένειες μπορούν να μοιραστούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η νταντά, ο παιδαγωγός ή ο δάσκαλος στο σπίτι για μελέτη, για φύλαξη και δημιουργική απασχόληση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να είναι μόνο ευεργετική για τις οικογένειες αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Ανάμεσα στα οφέλη, μπορούμε να εντοπίσουμε τον επιμερισμό των εξόδων, την ευελιξία στον προγραμματισμό αλλά και την συνέχιση της κοινωνικοποίησης των παιδιών με ασφάλεια.

Αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου, μέσω της Nannuka, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους και από μια ευρεία λίστα να προσεγγίσουν την κατάλληλη οικογένεια που θα δοκιμάσει το νέο μοντέλο λειτουργίας με τον αρμόδιο φροντιστή.

Η ομάδα της Nannuka, προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ελληνική οικογένεια τα τελευταία πέντε χρόνια και διασφαλίζει την ποιότητα των επαγγελματιών μέσα από μία πιστοποιημένη διαδικασία εξακρίβωσης που την έχει κατατάξει πρώτη στις προτιμήσεις επαγγελματιών και οικογενειών.

Οι νέες συνθήκες απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα των παιδιών μας, του εαυτού μας, της εργασίας μας, των οικονομικών μας. Πιο δύσκολο; Ίσως. Αλλά, σίγουρα, όχι ανέφικτο. Καθένας από το δικό του μετερίζι θα βρει και θα προτείνει στην κοινωνία μας τους νέους τρόπους. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι συνήθειες αλλάζουν και ποιος ξέρει, κάτι καλό μπορεί να προκύψει από αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης