Woolworth Tower: Ένας πύργος αυστηρά για billionaires

Woolworth Tower: Ένας πύργος αυστηρά για billionaires

Σπάνια οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν ένα κτίριο «iconic»

tower04
Στον Woolworth Tower της δυναστείας των Αμερικανών με τα ομώνυμα πολυκαταστήματα βρίσκεται και το Pavilion: εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν τα γραφεία του Φρανκ Γούλγουορθ, παππού της περιβόητης Μπάρμπαρα Χάτσον με την πολυτάραχη ζωή.

Σπάνια οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν ένα κτίριο «iconic». Δεν είναι υπερβολή ωστόσο για το Woolworth Building, ένα κτίριο νεο-γοτθικού ρυθμού των αρχών του 20ού αιώνα στην Τραϊμπέκα του Μανχάταν, το οποίο συγκαταλέγεται στα 100 ψηλότερα των ΗΠΑ. Στον εντυπωσιακό ουρανοξύστη των 60 ορόφων στεγάζονταν κάποτε τα γραφεία του Φρανκ Γούλγουορθ, τα οποία αποτέλεσαν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της μεγαλοκληρονόμου Μπάρμπαρα Χάτον. Η ανακαίνιση των τελευταίων 30 ορόφων του κτιρίου από τον περίφημο Γάλλο αρχιτέκτονα Τιερί Ντεπόν ξεκίνησε το 2012, όταν η μεγάλη τεχνική εταιρεία Alchemy Properties αγόρασε τους συγκεκριμένους ορόφους -τον πύργο του ουρανοξύστη- με σκοπό να τους μετατρέψει σε υπερπολυτελή διαμερίσματα.

Η δουλειά ήταν τόσο λεπτομερής που διήρκεσε οκτώ χρόνια. «Είναι ένα από εκείνα τα σπίτια που θεωρούνται ορόσημα φινέτσας και ιδιαίτερου γούστου. Και μόνο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτίριο κάποτε ανήκε στη μυθική οικογένεια Γούλγουορθ λέει πολλά», αναφέρει στο «Gala» η Μαρία Κοντού του TTR Sotheby’s International Realty Washington D.C., που σε συνεργασία με τους Σταν Πόντε, Τζόσουα Τζατζ και Τέιτ Κέλι διαχειρίζονται την πώλησή του. To Pavilion είναι ένα από τα πιο προνομιούχα διαμερίσματα του κτιρίου, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το Penthouse. Βρίσκεται στον 29ο όροφο του συγκροτήματος και η τιμή πώλησής του αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 30 εκατ. δολάρια. Δεν προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ευρύχωρο και ψηλοτάβανο διαμέρισμα που, όπως έχει γραφτεί, συνδυάζει τον μινιμαλισμό ενός loft της Τραϊμπέκα με τη χλιδή ενός ρετιρέ με Ιστορία.

tower02
tower03


Διαθέτει πέντε δωμάτια και έξι μπάνια, άνετα σαλόνια και φαρδιά μπαλκόνια. Τα πολλά παράθυρα επιτρέπουν στον ήλιο να λούζει τους άνετους χώρους τονίζοντας ακόμη περισσότερο το λευκό των τοίχων, ενώ προσφέρουν μια σχεδόν κινηματογραφική πανοραμική θέα στην υπέροχη Νέα Υόρκη. Το πολυτελές μάρμαρο κυριαρχεί σε μπάνια, κουζίνα και μπαλκόνια. Μικρές λεπτομέρειες μαρτυρούν τη φροντίδα για το ευ ζην, όπως το ψυγείο για τα κρασιά, η ειδικού τύπου επιδαπέδια θέρμανση, το ατμόλουτρο, αλλά και η μπανιέρα με φινίρισμα από πλατίνα του master bedroom. Γοτθική «υπεροψία» κυριαρχεί και στις ευρύχωρες βεράντες, οι οποίες περικλείονται από τοίχο που καταλήγει σε ένα ασυνήθιστο πλέγμα-κάγκελο που υπογράφει ο Κας Γκίλμπερτ, ο αρχιτέκτονας στον οποίο ο Φρανκ Γούλγουορθ είχε αναθέσει τον ουρανοξύστη. «Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι καθιστούν τη συγκεκριμένη οικία μοναδική», αναφέρει η Μαρία Κοντoύ. Στο διαμέρισμα αυτό μπορεί κανείς να ζήσει πραγματικά σαν βασιλιάς, αφού οι παροχές που προσφέρει το κτίριο ξεπερνούν ακόμη και αυτές ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Στην είσοδο τους ενοίκους υποδέχεται το προσωπικό του «Gilbert’s Lounge» με τα χαρακτηριστικά λευκά γάντια, έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία τους. Επιπλέον, ο ουρανοξύστης διαθέτει ιδιωτική πισίνα, γυμναστήριο και χώρους για πάρτυ ή γευσιγνωσία.

Κλείσιμο
H θρυλικη οικογενεια & η χρυσή κληρονόμος Νεωτεριστής, ονειροπόλος, ηγέτης. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τον Φρανκ Γούλγουορθ, τον δαιμόνιο επιχειρηματία που μέχρι το 1910 μονοπωλούσε το εμπόριο στη Νέα Υόρκη με το πρώτο κατάστημα λιανικού εμπορίου. Το πρώτο πολυκατάστημα που του χάρισε μια θέση στη λίστα «Forbes» άνοιξε στο ισόγειο του Woolworth Tower, το οποίο, αν και πήρε την τελική του μορφή το 1912, έκανε τα επίσημα εγκαίνιά του στις 24 Απριλίου του 1913. Η ιστορία αναφέρει ότι το event που είχε διοργανωθεί ήταν τόσο μεγαλειώδες ώστε το σύνθημα για το πάτημα του κουμπιού δόθηκε από τότε πρόεδρο των HΠΑ Γούντροου Γουίλσον. Δημοσιεύματα της εποχής κάνουν λόγο για την απόλυτη πολυτέλεια.

tower04


Η Μπάρμπαρα Γούλγουορθ-Χάτον, εγγονή του ιδρυτή της δυναστείας και μια από τις θρυλικότερες κληρονόμους του κόσμου, απέκτησε σε αυτό το χώρο μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας. Η ίδια υπήρξε μυθικό πρόσωπο. Εντυνε τις κούκλες της με Dior, ντυνόταν αποκλειστικά με υψηλή ραπτική, ενώ τα κοσμήματά της από τους οίκους Cartier, Asprey και Van Cleef and Arpels ήταν μυθικής αξίας. Η προσωπική της ζωή υπήρξε τόσο θυελλώδης ώστε της χάρισε το προσωνύμιο «Poor Little Rich Girl». Συναναστρεφόταν την αριστοκρατία και τους jet setters της εποχής και είχε τη φήμη ότι έπνιγε τη θλίψη της σε καταχρήσεις, που περιλάμβαναν και την κατάκτηση ανδρών. Ο πιο διάσημος σύζυγός της ήταν ο Κάρι Γκραντ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός από τους επτά που δεν είχε τίτλο γαλαζοαίματου

tower10
tower09
tower08
tower07
tower06
tower05



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης