Υπουργείο Τουρισμού: Θέλει να ιδρύσει Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο

Υπουργείο Τουρισμού: Θέλει να ιδρύσει Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο

«Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στη Ρόδο αποτελεί ισχυρή βούληση και θα γίνει πράξη»

rodos
Στην πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει στην ίδρυση Σχολής Ξεναγών στη Ρόδο -για την οποία επισήμανε ότι υπάρχει ισχυρή βούληση και θα γίνει πράξη- ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας από το βήμα του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Τόνισε ότι δυναμική του ελληνικού τουρισμού οφείλεται σε ανθρώπους όπως οι ξεναγοί, που με υψηλό επαγγελματισμό αποτελούν τους πρεσβευτές του πολιτισμού μας, τον δίαυλο μέσα από τον οποίο περνάει η ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας στους επισκέπτες της.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού έκανε ειδική αναφορά στις παράνομες ξεναγήσεις από άτομα που δεν έχουν την επαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση, τονίζοντας την αποφασιστικότητα του Υπουργείου να εντείνει τους ελέγχους, αφού οι πρακτικές αυτές έχουν αρνητικό αποτύπωμα στον τουρισμό μας.

Έθεσε ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό και κυρίως την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας μια ολοκληρωμένη θεσμική πρωτοβουλία, ένα νομοσχέδιο-τομή για την τουριστική εκπαίδευση.

«Θα ήταν ίσως βολικό για μένα, σε πολιτικό επίπεδο, να παραπέμψω στις καλένδες προβλήματα που έρχονταν από το παρελθόν με το πρόσχημα ότι επίκειται η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου.

Δεν είναι στη δική μου κουλτούρα να βάζω τα προβλήματα στο ράφι.

Κλείσιμο
Όπως γνωρίζετε η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης είχε προαναγγελθεί πολλές φορές. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, την είχε εξαγγείλει τουλάχιστον τρεις φορές τα 4 προηγούμενα χρόνια.

Σε εμάς, δεν χρειάστηκαν ούτε 3 μήνες, αφού το Σεπτέμβριο υπέγραψα την απόφαση και την προκήρυξη για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, ενώ στις 14 Οκτωβρίου υπέγραψα τη νέα προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020.

Για εμάς, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ξεναγών είναι κομβικό ζήτημα», επισήμανε στην ομιλία του ο Υφυπουργός Τουρισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης