Τουρισμός: Μένουν λιγότερο αλλά ξοδεύουν τα περισσότερα οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Τουρισμός: Μένουν λιγότερο αλλά ξοδεύουν τα περισσότερα οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Η Ελλάδα προσελκύει τους «ακριβούς» επισκέπτες από τη γείτονα - Η Μέση Ημερήσια Δαπάνη τους είναι λίγο χαμηλότερη των 100 ευρώ με τον μέσο όρο στα 69 ευρώ για το σύνολο των επισκεπτών

tourism
Μπορεί να μένουν λιγότερο, αλλά η μέση ημερήσια δαπάνη τους στην Ελλάδα για τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη από τους λοιπούς ξένους επισκέπτες της χώρας.

Και πράγματι η Ελλάδα προσελκύει τους «ακριβούς» επισκέπτες από τη γείτονα, αν ληφθεί υπόψη ότι η Μέση Ημερήσια Δαπάνη (ΜΗΔ) των τουριστών από την Τουρκία σε ελληνικούς προορισμούς είναι λίγο χαμηλότερη των 100 ευρώ (!)- για την ακρίβεια στα 97,4 ευρώ- υψηλότερη κατά 41,2% σε σχέση με τα 69 ευρώ που είναι ο μέσος όρος για το σύνολο των επισκεπτών ανά την Ελλάδα, τόσο από τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και από τις λοιπές αγορές. Επιπλέον, η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από την Τουρκία.

Με βάση τα στοιχεία από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι αφίξεις από την Τουρκία έχουν καταγράψει μεν άνοδο κατά την τελευταία τριετία, ωστόσο οι διανυκτερεύσεις έχουν μειωθεί, γεγονός το οποίο οφείλεται στη μικρότερη διάρκεια διαμονής. Αντίστοιχα, γι’ αυτό είναι και χαμηλά η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη, ενώ πολύ υψηλή είναι η Μέση Ημερήσια Δαπάνη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης