Επί ποδός οι ξενοδόχοι στη Χαλκιδική -Θεοχάρης: «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία»

CHA

Δεν υπάρχουν ζημιές σε ξενοδοχεία- Προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα

Χωρίς ζημιές από την θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική είναι τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία ωστόσο προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διευθύνσεις στα αρμόδια υπουργεία έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου, όσο το δυνατόν συντομότερα, να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι τουρίστες να διακόψουν τις διακοπές τους ή για όσους είχαν προγραμματίσει να έρθουν, να τις αναβάλλουν. Δεν είχαμε ζημιές σε κτίρια, οι ζημιές ήταν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο δόθηκε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου στην περιοχή της Χαλκιδικής, να ελέγξουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, επεσήμανε και αυτός ότι δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής ζημιές σε ξενοδοχεία, ωστόσο «είμαστε επί ποδός όλοι, προκειμένου να βοηθήσουμε οπουδήποτε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα». Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος, οι ζημιές που έχουν καταγραφεί αφορούν κυρίως τα δίκτυα και τις υποδομές.

Σημειώνεται εδώ ότι ένας πολύ μεγάλος όγκος τουριστών στη Χαλκιδική προέρχεται από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, οι οποίοι μάλιστα επισκέπτονται τη χώρα μας οδικώς, εξ ου και το υπουργείο Τουρισμού έχει κινητοποιήσει και τα αρμόδια γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

p1

Δεν είναι απλά ένας λόφος από... γρανίτη - Ένας βράχος -με υψόμετρο 771 μ, που ξεχωρίζει στ’ οροπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα - Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα αθέατο φρούριο, ένα … «αεροπλανοφόρο» που στα σωθικά του κρύβει ένα δαιδαλώδες συγκρότημα υπόγειων οχυρώσεων, που κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα (6/4/1941) απέτρεψε τους εισβολείς να κάνουν «περίπατο», όπως πίστευαν.

4
psarou_ar

Συνεχίζοντας την κατάκτηση διακρίσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, αυτή την φορά τιμήθηκε με το ιδιαίτερο βραβείο «Lifestyle Boutique Hotel & Villas” κατά τη διάρκεια της 7ης Διεθνούς Τελετής των Seven Stars Awards στις 5 Οκτωβρίου.