Έρευνα: Οι Βρετανοί «κόβουν» μέχρι και το φαγητό για να πάνε διακοπές

Έρευνα: Οι Βρετανοί «κόβουν» μέχρι και το φαγητό για να πάνε διακοπές

Τίποτα δεν τους πτοεί, ούτε καν το Brexit

vac00
Οι Βρετανοί προτιμούν να εξοικονομήσουν χρήματα από κάθε άλλη δραστηριότητα προκειμένου να κάνουν διακοπές το 2019, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη διάθεση για ταξίδια της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, και παρά την ανησυχία περί μείωσης της ζήτησης λόγω των επιπτώσεων του Brexit.

Ειδότερα, όπως προκύπτει από έρευνα της ένωσης Bρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ:

- Σχεδόν διπλάσιοι Βρετανοί που ταξιδεύουν με περιορισμένους προϋπολογισμούς (25% έναντι 13%) είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τα έξοδά τους προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν διακοπές το 2019.

- Φαίνονται διατεθειμένοι να μειώσουν τις δαπάνες για αγορές ρουχισμού και αξεσουάρ (18%) και ηλεκτρονικών γκάτζετ (17%) προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για τις διακοπές.

- Οι δραστηριότητες αναψυχής όπως ο κινηματογράφος και οι συναυλίες είναι εκείνες για τις οποίες τείνουν να μη μειώνουν δαπάνες (11%).Σύμφωνα με την ΑΒΤΑ, τα ευρήματα αυτά αποτελούν απόδειξη οτι οι διακοπές παραμένουν ανάμεσα στις απόλυτες προτεραιότητες των Βρετανών καταναλωτών.

- Οι Βρετανοί είναι διατεθειμένοι να περιορίσουν τις δαπάνες στο αλκόολ, τα τσιγάρα και τα ντελίβερι για εξοικονόμηση χρημάτων.

Κλείσιμο
- Οι ηλικίες από 18 έως 24 ετών τείνουν περισσότερο από κάθε άλλη να προτιμούν τις διακοπές, με μόλις το 6% να αναφέρει οτι θα περιορίσει τα ταξίδια για οικονομικούς λόγους, παρότι αυτή θεωρείται η ηλικιακή ομάδα με τη μικρότερη καναλωτική δύναμη.

- Το 31% των ηλικιών αυτών δήλωσε οτι είναι πέντε φορές πιο πιθανό να μειώσει τη συχνότητα γευμάτων σε εστιατόρια παρά να μειώσει τον προϋπολογισμό διακοπών

- Ίδιο ποσοστό Βρετανών με παιδιά δήλωσε οτι είναι πιο πιθανό να περιορίσουν τις δαπάνες για γεύματα έξω, έναντι 13% που θα περιόριζε τις δαπάνες για ταξίδια στο εξωτερικό. Από την ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρίας συμβούλων καταναλωτών BVA-BDRC, Holiday Trends report, προκύπτει επίσης αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων, στο 71%, στο μερίδιο των ενηλίκων από το Ην. Βασίλειο που έχουν προσδοκία διακοπών το 2019.Σύμφωνα με τα ευρήματα...

- Το 66% έχει προσδοκία για διακοπές τουλάχιστον τεσσάρων διανυκτερεύσεων.

- Ένας στους 4 από όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν, κατά μέσο όρο, δεν τα καταφέρνουν, όμως αυτό σημαίνει οτι πάνω από το μισό πληθυσμό ενηλίκων κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας αύξηση έναντι του ρεκόρ που σημείωσε ο εξερχόμενος τουρισμός της Βρετανίας το 2018.

- Το 48% πιστεύει οτι θα χρειαστεί visa για ταξίδια στην ΕΕ, έναντι 38% πέρυσι, ακόμη κι αν αυτό δεν έχει προταθεί στη συμφωνία περί Brexit.

- Το 47% περιμένει μεγαλύτερες ουρές αναμονής στα αεροδρόμια λόγω του Brexit, δηλαδή 9% περισσότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 και το 44% πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, 10% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

- Δύο στους 5 περιμένουν λιγότερο ευνοϊκή ισοτιμία

- Το 34% περιμένει αυξημένες χρεώσεις roaming

- To 76% σκοπεύει να κάνει μία φορά διακοπές στο εσωτερικό, 7% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι και στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας 5ετίας.

- Το 31% ανέφερε οτι δεν θα προτιμήσει ταξίδια στην ΕΕ μετά από επιβολή χρέωσης 7 ευρώ στην ηλεκτρονική visa-waiver για τους Βρετανούς επισκέπτες στους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης