To Yiamas Gastro Bar μας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις από Μεσσηνία

To Yiamas Gastro Bar μας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις από Μεσσηνία

To Yiamas Gastro Bar εδώ και τρία χρόνια οδηγεί την κούρσα της γαστρονομικής ανανέωσης στην πόλη της Καλαμάτας. Λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι με γνώμονα την εποχικότητα και τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας.

gastro_bar
Ο Φετινός χειμώνας βρίσκει το Yiamas Gastro Bar με ΝΕΟ Σεφ το Νίκο Κονδύλη.. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν ο σεφ του Αrmyra by Παπαϊωάννου στην Costa Navarino.
Η κουζίνα του Yiamas Gastro Bar είναι Ελληνική Μεσογειακή με κύρια βάση την τοπική γαστρονομία της «Μεσσηνιακής Μάνης». Η νέα σεζόν βρίσκει το Yiamas Gastro Bar στην πιο ώριμη φάση της γαστρονομικής του πορείας. Έχοντας επιλέξει το δύσκολο δρόμο της υψηλής γαστρονομίας που συνδυάζει την παράδοση και τα ντόπια υλικά με την υψηλή τεχνογνωσία της επαγγελματικής κουζίνας συνεχίζει με ζήλο και όρεξη να σας προσφέρει μοναδικές Γαστρονομικές εμπειρίες.


bar1


O Κατάλογος του Yiamas Gastro Bar φέτος το χειμώνα θα είναι γεμάτος παράδοση με πιάτα από την περιοχή της Μεσσηνίας παρουσιασμένα με σύγχρονο δημιουργικό τρόπο. Ο παραδοσιακός κλασσικός καγιανάς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον φετινό κατάλογο. Πρόκειται για αυγά χτυπημένα με ντομάτα, κρεμμύδι, λουκάνικο με πορτοκάλι και σφέλα σε μαύρο χωριάτικο ψωμί. Ο τραχανάς το φαγητό που έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια ήταν το εύκολο φαγητό της Μαμάς. Λίγος τραχανάς, λίγη φέτα και χοιρινό παστό έκαναν το πιο ζεστό χειμωνιάτικο πιάτο. Ο Σεφ του Yiamas τον «πειράζει» λίγο αφού το μαγείρεμα του γίνεται από την αρχή μόνο σε κρασί. Τα υπόλοιπα μυστικά αρώματα της περιοχής τα ανακαλύπτεις στο πιάτο σου.

Το αρνί μόνιμο κατοικίδιο στην περιοχή της Μάνης ήταν πάντα το γιορτινό πιάτο. Στο κατάλογο του Yiamas υπάρχει το αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο σε πετιμέζι, κρέμα μελιτζάνας και πατάτες γιαχνί. Το κυνήγι δεν έλειπε ποτέ από την παραδοσιακή αστική οικογένεια. Γι αυτό και στο ΝΕΟ κατάλογο περιλαμβάνεται αγριογούρουνο Ταϋγέτου μαγειρεμένο στιφάδο το οποίο γεμίζει το χειροποίητο ραβιόλι που ανοίγεται επί τόπου από τους Σεφ της κουζίνας του Yiamas Gastro Bar. Πιάτα σύγχρονα όπως το Carpaccio μόσχου, teriyaki-adjika vinaigrette και το Tartare μόσχου, dressing βασιλικού - λεμονόχορτο & ξηρούς καρπούς. Πιάτα σταθερά με άποψη όπως το Φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα από σαλάμι αέρος & pizza χαρούπι με cheddar- ρόκα Φυσικά μεγάλη ποικιλία κρεατικών σε ποιότητα και κοπές Black Angus, tomahawk, picanha, rib-eye κλπ. Ο ΝΕΟΣ κατάλογος του Yiamas Gastro Bar είναι έτοιμος να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.


Κλείσιμο
bar2


Το Yiamas Gastro Bar θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας και Κυριακής βράδυ από τις 12:00 έως τη 01:00. Τις γιορτές ανοιχτά όλες τις μέρες.

Με εβδομαδιαίες προτάσεις για πιάτα ημέρας με «Γεύσεις από Ελλάδα».

Θα υπάρχει kids menu, lunch menu και Cocktail menu. Επιλογές για Gluten free, επιλογές για vegan. Άπειρες επιλογές για να μην πλήξει κανείς.

To Yiamas Gastro Βar «επιστρέφει» για Χειμώνα και θα το χαρακτηρίσει το «απρόβλεπτο».

Συνεχίζει τα live που το χαρακτήρισαν ως «ζωντανό» εστιατόριο με καλεσμένους πολλούς καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής σκηνής.

Για τις γιορτές θα υπάρξει εορταστικό μενού αποτελούμενο από πέντε πιάτα.


bar3


Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 24.12.18

Σούπα βελουτέ τσουκνίδας και μανιταριών
Σαλάτα πράσινη με vinaigrette μελιού αρωματισμένη με πορτοκάλι, αχλάδι ποσέ, ρόδι και μανούρι
Ravioli γλυκοκολοκύθας μαγειρεμένο σε μοσχαρίσιο ζωμό και φρούτα του δάσους

Κυρίως
Γαλοπούλα μπούτι γεμιστό, πουρές κόκκινο λάχανο και σάλτσα σαμπάνια – ρόδι

ή
Ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας, σάλτσα espresso -κάστανο, σπαράγγια ψητά, και βοτανόλαδο

Επιδόρπιο
Τζιαντουγια με Raspberry

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 31.12.18

Σούπα βελουτέ τοπιναμπούρ
Σαλάτα πράσινη με vinaigrette κυδώνι, κάστανα στη θράκα, σταφίδες και τυρί chèvre
Πουγκιά γεμιστά με αχλάδι, σάλτσα καρύδι και κρέμα camembert

Κυρίως
Φιλέτο μόσχου, πουρές αρακά αρωματισμένος με φασκόμηλο & τρούφα, κολοκύθα βουτυράτη, σάλτσα κάστανο & raspberry gel

ή
Ψαρονέφρι, πουρές ραπανάκι, σάλτσα δαμάσκηνο – πορτοκάλι & κολοκύθα βουτυράτη

Επιδόρπιο
Pavlova με φράουλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης