Στο Αγρίνιο η Έλενα Κουντουρά: «Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη»

Στο Αγρίνιο η Έλενα Κουντουρά: «Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη»

Ομιλία στο Αγρίνιο σε δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, αρχών στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

kudura_agrinio
«Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη. Ο τουρισμός σχετίζεται με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι εδώ είναι διάσημοι για την φιλοξενία τους και σας εύχομαι να το αισθανθείτε αυτό όσο θα είστε εδώ», επισήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά σε ομιλία της στο Αγρίνιο σε δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, αρχών στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Και πρόσθεσε: «Είστε στη χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία και πολιτισμό. Είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία είναι η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, όλων των φιλοσόφων αλλά επίσης και η χώρα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος στη γη κι είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε την περιοχή και την ομορφιά που σας περιγράφηκε». Ακόμη η κ. Κουντουρά τόνισε: «Σχετικά με αυτόν τον πανέμορφο προορισμό που θα επισκεφτείτε εκτός από τη φυσική ομορφιά που έχει, έχει πανέμορφες λίμνες, ιαματικές πηγές και το σημαντικότερο από όλα είναι οι άνθρωποι σε αυτό το μέρος». Τέλος συνεχάρη τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα για την προσπάθεια που κάνει «να προωθήσει αυτό το όμορφο μέρος» καθώς επίσης και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή «για την σπουδαία συνεργασία που είχαν όσο ήταν υπουργός Ναυτιλίας στην ανάδειξη του τουρισμού της χώρας μας».

Δηλώσεις Ε. Κουντουρά από το Αγρίνιο - Συνέδριο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων


Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε: «Η περιφέρεια μας είναι μια περιφέρεια στραμμένη στην Ευρώπη μπολιασμένη από τις δημοκρατικές αξίες και τις αξίες της αλληλεγγύης. Χαίρομαι γιατί ανοίγει ένα δημόσιο βήμα για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την πολιτική της συνοχής, τις αξίες της ανθρώπινης οντότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ανοιχτές προκλήσεις». Και πρόσθεσε: « Υπάρχει ένα ερώτημα ανοιχτό, η Ευρώπη, το μέλλον της, οι ευρωπαϊκές αξίες, οι αξίες της δημοκρατίας, του πολιτισμού και το αύριο στην ευρωπαϊκή κοινότητα, οι ανισότητες ή τα νέα προβλήματα από την τρομοκρατία, το έλλειμμα ασφαλείας που οδηγεί πολύ βαθιά την Ευρώπη σε συντηρητική στροφή είναι ανοιχτά ζητήματα για όλες τις κοινότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαίρομαι γιατί αυτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα θα ναι αντικείμενο συζήτησης εδώ στην Αιτωλοακαρνανία σε μία περιφέρεια, σε μια περιφερειακή ενότητα, με ιστορία, πολιτισμό, ανθρώπους με δημοκρατική καταβολή και συμβολή ιστορικά στην Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε: «Είμαστε μία περιοχή με ένα σπάνιο οικοσύστημα, θα έλεγα ότι το υγρό στοιχείο είναι γύρω μας, μία περιοχή με ισχυρό πρωτογενή τομέα κι εξωστρεφή αγροτικά προϊόντα και θα έλεγα ότι είμαστε η περιφερειακή ενότητα που είναι η πρώτη στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Πρωτογενής τομέας και τουρισμός είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις για την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού καθώς και με τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου άνοιξαν οι αναπτυξιακοί ορίζοντες στην περιοχή μας, καθώς κι η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο 'Ακτιο συμβάλλει έτσι ώστε να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τουριστικός προορισμός. Τη φετινή χρονιά είχαμε ένα ρεκόρ αφίξεων και διανυκτερεύσεων που πραγματικά αλλάζει τα παραγωγικά κι οικονομικά δεδομένα της περιοχής μας». Καταλήγοντας επισήμανε: «Η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας, είναι η κουλτούρα της Ευρώπης που έρχεται και μας δίνει μια νέα εσωτερική δύναμη να ξαναδούμε την κοινωνία στο αύριο».

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η δημοσιογράφος Κική Παππά, παρουσίασε τον νομό Αιτωλοακαρνανίας τονίζοντας ότι «εδώ έχουν γραφτεί σπουδαία κομμάτια της φυσικής ιστορίας καθώς πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε φυσικά αξιοθέατα με πολλές εναλλαγές». Το παρών έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ακόμη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Παλιά Αγορά του Αγρινίου, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπαναστασίου, αναφέρθηκε στη φυσική ομορφιά της πόλης , που διαθέτει «ιδιαίτερους ανθρώπους και ξεχωριστή πολιτιστική ιστορία». «Πρόκειται για μια πόλη αυθεντική ένα προορισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, με προϊόντα βραβευμένα και με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα».

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν κι ο δήμαρχος Βρυξελλών, Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε « στον κίνδυνο που διατρέχει η δημοκρατία στο σήμερα λόγω της έλλειψης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων».

Το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το ετήσιο δημοσιογραφικό συνέδριο και την γενική συνέλευση στη χώρα μας σε μια περιοχή που συνιστά αναδυόμενο τουριστικό προορισμό, την Αιτωλοακαρνανία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, φιλοξενούν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το ετήσιο Συνέδριο τους στο Αγρίνιο, τη Γενική Συνέλευση στο Μεσολόγγι ενώ θα επισκεφτούν την Ναύπακτο και τη Βόνιτσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, agriniotimes.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης