«Πετάνε» τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων

aerodromio-aktio

Αυξημένη η κίνηση του Ιουλίου και στους δύο αερολιμένες

Υψηλές πτήσεις έκαναν τον Ιούλιο τόσο το αεροδρόμιο του Ακτίου όσο και των Ιωαννίνων. Η κίνηση, που σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνει και την τουριστική, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός, ότι σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και η κίνηση εσωτερικού, γεγονός που δείχνει ότι ο αερολιμένας δεν επηρεάστηκε από την λειτουργία της Ιόνιας Οδού, που έφερε πιο κοντά την Αθήνα με τα Γιάννινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία, κατά την διάρκεια του Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 116 πτήσεις εσωτερικού (αφίξεις και αναχωρήσεις). Οι αφίξεις επιβατών ανήλθαν στις 4.226 όταν το 2017 ήταν 4.375 και οι αναχωρήσεις έφτασαν στις 4.330 όταν την προηγούμενη χρονιά ήταν 4.239.

Εκεί που καταγράφεται μεγάλη αύξηση είναι στις πτήσεις εξωτερικού. Τον Ιούλιο του 2017 είχαν γίνει μόλις δέκα (αφίξεις και αναχωρήσεις). Στα Γιάννινα είχαν φτάσει 829 επιβάτες και είχαν αναχωρήσει 821.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι μοναδικές πτήσεις εξωτερικού που γίνονταν ήταν αυτές από την Κοπεγχάγη για λογαριασμό της Apollo.

Τον φετινό Ιούλιο έγιναν συνολικά 40 πτήσεις. Οι αφίξεις ανήλθαν στις 2.243 και οι αναχωρήσεις στις 2.263!

Ο αριθμός μπορεί να παραμένει μικρός, η αύξηση όμως από την μία χρονιά στην άλλη είναι εντυπωσιακή.

Το Άκτιο παραμένει ωστόσο ο... βασιλιάς της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια του Ιουλίου έγιναν 990 πτήσεις εξωτερικού. Έφτασαν 71.302 επιβάτες και αναχώρησαν 66.030.

Το 2017 είχαν γίνει 893 πτήσεις. Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο ανέρχονταν στις 68.663 αφίξεις και οι αναχωρήσεις στις 63.866.

Πηγή: epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

INOTOURISMOS

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων

greece

Το βίντεο φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και σαρώνει τα βραβεία σε διεθνή τουριστικά φεστιβάλ, με ανώτερη διάκριση αυτή του «καλύτερου βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017

3