Η Μαδρίτη εξοστρακίζει από την Airbnb το 95% των σπιτιών της

Η Μαδρίτη εξοστρακίζει από την Airbnb το 95% των σπιτιών της

Οι Ισπανοί δεν επιθυμούν να φιλοξενούν στα σπίτια τους όλο αυτό το ρεύμα των ξένων επισκεπτών

madrid-2137365_1920
Η Μαδρίτη πρόκειται να ψηφίσει νέο πλαίσιο που θα διέπει τη νόμιμη ενοικίαση σπιτιών μέσω της Airbnb, το οποίο ουσιαστικά θα εξωθήσει το 95% των σπιτιών που μισθώνονται αυτή τη στιγμή μέσω της πλατφόρμας, εκτός της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στόχος της πρότασης του δήμου, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί, είναι να διατηρήσει την οικιστική χρήση των κτιρίων της πόλης περιορίζοντας, με αυστηρότερα μέτρα, τα «νόμιμα» σπίτια στην Airbnb.

Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει ενοικίαση όχι άνω των 90 ημερών το χρόνο, απόκτηση άδειας ξενοδοχείου για διαμερίσματα που ενοικιάζονται εξολοκλήρου και ξεχωριστή είσοδο από εκείνη για τους μόνιμους κατοίκους της πολυκατοικίας.

Παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός φέρνει έσοδα και οικονομική ανάπτυξη που αντιστοιχεί στο 11% των αποδόσεων της ισπανικής οικονομίας, φαίνεται ότι οι Ισπανοί δεν επιθυμούν να φιλοξενούν στα σπίτια τους όλο αυτό το ρεύμα των ξένων επισκεπτών.

Η Βαλένθια σκοπεύει να θέσει περιορισμούς για τη μείωση των σπιτιών βραχυχρόνιας μίσθωσης, με μέτρα όπως τον περιορισμό των διαμερισμάτων που θα μπορούν να ενοικιάζονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο (ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να έχουν αποκλειστικά θέα στη θάλασσα) και την απαγόρευση νέων σπιτιών στο ιστορικό κέντρο.

Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης σχεδόν όλων των ενοικιάσεων μέσω της Airbnb από τον Ιούλιο. Η Βαρκελώνη διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς που διερευνούν εάν τα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν άδειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης