Οι «ψαγμένοι» προορισμοί το κλειδί για περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα

cyclades-2577954_1920

Τα συμπεράσματα από το συνέδριο της ASTA

Στους «ψαγμένους» ελληνικούς προορισμούς κρύβεται το κλειδί για την προσέλκυση περισσότερων αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με κοινή παραδοχή των αμερικανών και ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού που συμμετείχαν στο συνέδριο της ASTA στην Αθήνα.

Σε ρεπορτάζ του στο travelmarket report, ο δημοσιογράφος Richard D'Ambrosio, μεταφέρει αυτό ακριβώς το συμπέρασμα από τη διεξαγωγή του συνεδρίου, το οποίο πλαισιώθηκε από δεκάδες fam trip σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να γνωρίσουν οι αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες ελληνικούς προορισμούς και στη συνέχεια να τους προωθήσουν στην αμερικανική τουριστική αγορά.

Άλλωστε το ίδιο τόνισε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, μιλώντας και κατά την τελετή εγκαινίων του συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο με συμβολή της FedHATTA, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση του συνεδρίου στην Αθήνα, στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των παράλληλων εκδηλώσεων και fam trip.

Από το μεγάλο γεγονός της Αθήνας, έγινε φανερό ότι πέρα την κρουαζιέρα στα πασίγνωστα ελληνικά νησιά και την καθιερωμένη περιήγηση στην Ακρόπολη, η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στους αμερικανούς ταξιδιώτες.

Οι αμερικανοί τ. πράκτορες ανακάλυψαν ότι η Αθήνα εξαιτίας της χαλαρής ατμόσφαιρας, των φιλικών ανθρώπων, της αγοράς της και του street food μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Ρωμαϊκή Αγορά και τα Αναφιώτικα - που εξαιτίας της αρχιτεκτονικής τους, όπως είπαν «θυμίζουν τη Σαντορίνη και άλλα ελληνικά νησιά» - είναι μερικά από τα σημεία που εντυπωσίασαν τους τουριστικούς πράκτορες.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rodos

Τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων για τις ημέρες του Πάσχα, ανάλογα με την περιοχή - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί - Πρωτομαγιά ανοίγουν τα περισσότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας

conan

Είτε πρωταγωνιστεί σε μουσικό βίντεο της K-pop, είτε πίνει ρούμι στην Κούβα, ο Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός, Κόναν Ο' Μπράιεν βιώνει αμέτρητες περιπέτειες στην ταξιδιωτική σειρά «Conan Without Borders»

poros_pasxa_main

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με αμέτρητες επιλογές για διαμονή, εστίαση και διασκέδαση