Ναύπλιο: Αρχισαν τις βουτιές στην Αρβανιτιά

naf03

Δείτε φωτογραφίες

Ο καλός καιρός είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι βουτιές στην αγαπημένη παραλία του Ναυπλίου, Αρβανιτιά!

Η παραλία της Αρβανιτιάς βρίσκεται κάτω από το Παλαμήδι, συγκεκριμένα κάτω από τον προμαχώνα Θεμιστοκλή, και θεωρείται το τέλειο μέρος για μακροβούτια. Το νερά της είναι πεντακάθαρα, γεγονός που πιστοποιεί και η Γαλάζια Σημαία, ενώ οι λουόμενοι θα έχουν όλες τις ανέσεις από ομπρέλες και ξαπλώστρες, μέχρι ντους και beach bar. Στην είσοδο υπάρχει και δωρεάν πάρκινγκ.

Κατά μία εκδοχή, το σημείο πήρε το όνομά του από τη μεγάλη σφαγή των Αλβανών μισθοφόρων το 1779. Λένε πως ο Καπετάν Πασάς τους ανέβασε με δόλο στο Παλαμήδι και από εκεί τους γκρέμισε στη θάλασσα. Ωστόσο η επικρατέστερη εκδοχή θέλει την περιοχή να «βαφτίζεται» έτσι επειδή από τα χρόνια της Ενετοκρατίας κιόλας, κατοικούσαν στην περιοχή πολλοί Αλβανοί.

Δείτε φωτογραφίες από τα πρώτα, φετινά, μακροβούτια:

naf03
naf04
naf05
naf02
naf01

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Λούλης

Εγώ έχει ήδη 2 βδομάδες που κάνω βουτιές στην Χαλκιδική. Σήμερα όμως ήταν απόλαυση το μπανακι.

Αγύριγο κεφάλι

Έφυγα!________Γιά εκεί!___________Από ΣΗΜΕΡΑ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hotel_pixabay_364610768

Τα πιο παράξενα αιτήματα που διατυπώθηκαν το 2018 από τουρίστες αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της βρετανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Travelodge, στις 552 μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε ορισμένα από αυτά...

tourismos_tour

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δουν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα»