Βίντεο: Εντυπωσιασμένοι οι Αμερικανοί πράκτορες από την Αθήνα

acropolis-2725917_1920

Ηρθαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του Athens ASTA Destination Expo

Η μακραίωνη ιστορία, η ζεστή φιλοξενία, η ενδιαφέρουσα γαστρονομία αλλά και η ασφάλεια της χώρας είναι τα βασικά στοιχεία που σημειώνουν ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας οι αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του Athens ASTA Destination Expo.

Οι δύο πρώτες ημέρες τους στην Ελλάδα, Σάββατο και Κυριακή 14 και 15 Μαρτίου, τα είχαν όλα αυτά. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Πλάκα) αλλά και στο Σούνιο ενώ γνώρισαν τη γαστρονομική πλευρά της πόλης με δοκιμές τοπικών φαγητών και ποτών.

Την Κυριακή, η τελετή εγκαινίων στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ήταν επιβλητική λόγω του χώρου ενώ πολλοί από τους αμερικανούς επισκέπτες μας συγκινήθηκαν ακούγοντας από τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή τον εθνικό τους ύμνο. Είχε προηγηθεί περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ημέρα έκλεισε με δείπνο στο περιστήλιο του Ζαππείου, όπου τους υποδέχτηκαν κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο δείπνο κυριάρχησαν τα... κλασικά ελληνικά πιάτα (σουβλάκι, μουσακάς, ντολμαδάκια, ντάκος, ελληνικά τυριά και πολλά ακόμα) αλλά και τα ελληνικά κρασιά και μπύρες. Χορευτικό συγκρότημα παρουσίασε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, παρασύροντας τους επισκέπτες σε μια βραδιά κεφιού.

Δείτε στο video τι δήλωσαν στο Tornos News από τη μέχρι τώρα εμπειρία τους:
Athens ASTA Destination Expo - Zappeion reception - 15/04/2018

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hotel_pixabay_364610768

Τα πιο παράξενα αιτήματα που διατυπώθηκαν το 2018 από τουρίστες αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της βρετανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Travelodge, στις 552 μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε ορισμένα από αυτά...

tourismos_tour

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δουν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα»