Το «κρυμμένο μυστικό» μιας μικρής εκκλησίας στη Γαλλία που οδήγησε σε πολλούς βανδαλισμούς

chur_fran_09

Το μυστικό αφορά την κρυμμένη αμύθητη περιουσία ενός ιερέα, που από φτωχός και άσημος εφημέριος του Ναού της Μαγδαληνής, κατέληξε να διαχειρίζεται τεράστια χρηματικά ποσά

Ένα μικρό και ιστορικό χωριουδάκι κοντά στο Λανγκεντόκ της νότιας Γαλλίας, την ύπαρξη του οποίου θα αγνοούσε ο περισσότερος κόσμος έχει γίνει πόλος έλξης, τα τελευταία χρόνια για πολλούς κυνηγούς θησαυρού εξαιτίας ενός μεγάλου μυστικού, το οποίο παραμένει άγνωστο στις περισσότερες λεπτομέρειές του εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το μυστικό αφορά την κρυμμένη αμύθητη περιουσία ενός ιερέα, που από φτωχός και άσημος εφημέριος του Ναού της Μαγδαληνής, κατέληξε να διαχειρίζεται τεράστια χρηματικά ποσά και να συναναστρέφεται με εξέχοντα πρόσωπα της τότε Γαλλικής κοινωνίας.

Το αποτέλεσμα αυτού του μυστικού; Τα κρυμμένα κοσμήματα και χρυσαφικά που φέρεται ότι έχουν θαφτεί μαζί με τον ιερέα, έχει οδηγήσει πολλούς κυνηγούς θησαυρού σε παράνομες ανασκαφές και βανδαλισμούς στην περιοχή.

Η πιο πρόσφατη βεβείλωση αφορά μία τεράστια ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε έξω από την εκκλησία Rennes-le-Château, στα τέλη του Δεκεμβρίου. Παρ' όλο που οι αστυνομικοί ερεύνησαν την υπόθεση, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο αντιδήμαρχος Marcel Captier δήλωσε ότι η εκσκαφή αυτή έφερε πίσω τις αναμνήσεις προηγούμενων επιθέσεων βανδάλων.

«Πάνω απ 'όλα, αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αρχίσουν ξανά. Δεν θέλουμε να έρουμε αντιμέτωποι με ένα άλλο κύμα κυνηγών θησαυρού», δήλωσε στο Le Parisien.

Το κρυμμένο μυστικό της Rennes Le Chateau

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής βρίσκεται στο επίκεντεο μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας.

Ο θρύλος λέει ότι ένας ιερέας του 19ου αιώνα, ο Abbe Saunière, έγινε πλούσιος όταν ανακάλυψε έναν τεράστιο βασιλικό θησαυρό σ' έναν από τους πυλώνες της.

Ο Abbe Saunière, εκμεταλλεύτηκε τον θησαυρό αυτό και έφτιαξε μια βιβλιοθήκη, την οποία ονόμασε «Πύργο Μαγδάλα» και έχτισε μια οικία που ονόμασε « Βίλα Βηθανία», ενώ ανακαίνησε πλήρως την μέχρι τότε ετοιμόρροπη εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Η ιστορία ενέπνευσε τον συγγραφέα του Κώδικα Da Vinci, Νταν Μπράουν, ο οποίος έδωσε το όνομα του κληρικού σ' έναν από τους χαρακτήρες τους.

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται, το γραφικό αυτό χωριό, κάθε χρόνο, επειδή γοητεύονται από το μυστήριο του κρυμμένου θησαυρού.

Το κυνήγι του θησαυρού άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν η υπηρέτρια του Saunière Marie Dénarnaud ισχυρίστηκε ότι ο ιερέας είχε ταφεί με κοσμήματα και νομίσματα κάτω από τον ιερό χώρο της Rennes-le-Château. Τα χρόνια που ακολούθησαν, ερευνητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγοί θησαυρού, πραγματοποίησαν εκσκαφές, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν την γραφικότητα του χώρου. Γι' αυτό από το 1960 και έπειτα, ο δήμαρχος απαγόρευσε τη μη εξουσιοδοτημένη εκσκαφή. Αλλά η περιέργεια των ταξιδιωτών σαφώς... επιμένει!

Παρά τις θεωρίες περί μύθων και συνωμοσίας, πολλοί ιστορικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Saunière συγκέντρωσε τα πλούτη του, κλέβοντας δωρεές και εξαπατώντας ενορίτες.

Αλλά ο Saunière ποτέ δεν αποκάλυψε την πηγή του πλούτου του. Πέθανε στις 22 Ιανουαρίου 1917, παίρνοντας το μυστικό του στον τάφο του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Abelonas-Retreat_04

Η Aqua Vista Hotels ανακοίνωσε τη σύναψη μια νέας σύμβασης μίσθωσης για ακόμα ένα ξενοδοχείο στη Σαντορίνη. Το Abelonas Retreat Sunset & Sunrise Lodgings στο Ημεροβίγλι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2020, προσκαλώντας τους επισκέπτες να επιλέξουν ανάμεσα σε μία υπέροχη γκάμα από 13 στούντιο και μεζονέτες. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί την επιτομή του αυθεντικού κυκλαδίτικου αρχιτεκτονικού μινιμαλισμού, για τον οποίο φημίζεται το νησί της Σαντορίνης, με τους πολύχρωμους, μοντέρνους εσωτερικούς χώρους να δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση.

7909102Master

Αγιονόρι και Στεφάνι αποτέλεσαν τους δύο ακμαίους οικισμούς, στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής κυριαρχίας, όπου ζούσαν τουλάχιστον τα ¾ του πληθυσμού του Δήμου Τενέας - Το Αγιονόρι ήταν ο μεγαλύτερος οικισμός της περιοχής και εξηγείται η μεγάλη του ακμή κατά την κυρίως βυζαντινή περίοδο, όταν ήταν ο μόνος ορεινός οικισμός

hy00

Με µια πληθώρα από υπηρεσίες πολυτελείας το ξενοδοχείο-σηµείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης σε κάνει να επιστρέφεις νωρίτερα απ’ όσο πίστευες

wta_762012057

Πολυάριθμες διακρίσεις για ελληνικά ξενοδοχεία, εταιρίες διαχείρισης ξενοδοχείων, τουριστικά γραφεία αλλά και για ελληνικούς προορισμούς, σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, επιφύλασσε η εφετινή, 26η απονομή των World Travel Awards, γνωστών και ως Όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, σε ειδική τελετή-γκαλά στο Μουσκάτ του Ομάν

1