Ιταλικός τουρισμός: Έτος γαστρονομίας το 2018

italy-pasta

Οι πιο... νόστιμες δράσεις

Έτος ιταλικής γαστρονομίας ανακηρύχθηκε το 2018 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, το οποίο σχεδίασε πάνω από 50 δράσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

"Το φαγητό αποτελεί θεμελιώδη δύναμη στον τουρισμό", δήλωσε ο επικεφαλής του Ιταλικού Συμβουλίου Τουρισμού ENIT κ. Giovanni Bastianelli.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δράσεις που αναδεικνύουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς περιοχών της Ιταλίας, όπως τις λευκές τρούφες στο Πεδεμόντιο, το λουκάνικο στη Βασιλικάτα, το σπαγγέτι Cacio e Pepe (τυρί και πιπέρι) στη Ρώμη.

Ο ΕΝΙΤ έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια την προώθηση όχι μόνο των κλασικών προορισμών, αλλά και των λιγότερο συχνών προορισμών διακοπών και της ενδοχώρας, αναδεικνύοντας την αυθεντική τοπική κουζίνα.

Πρώτη δύναμη οι Γερμανοί τουρίστες
Κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του περασμένου έτους - τα στοιχεία του Δεκεμβρίου δεν είναι ακόμη διαθέσιμα - καταγράφηκαν σχεδόν 410 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στην Ιταλία, 5,7% περισσότερες από το 2016. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 6,3% σε περισσότερες από 206 εκατομμύρια και ήταν για πρώτη φορά υψηλότερος από αυτόν των εγχώριων επισκεπτών. Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική αγορά για τον ιταλικό τουρισμό. Το 2017 ταξίδεψαν στην Ιταλία 11,5 εκατ. Γερμανοί, που αντιπροσωπεύουν το 28,4% των συνολικών αφίξεων. Γι αυτό το λόγο ο ΕΝΙΤ έχει προσθέσει, εκτός από το βασικό γραφείο του στη Φρανκφούρτη, ένα δεύτερο γραφείο το 2017 στην Πρεσβεία του Βερολίνου και μέσα σε αυτόν το μήνα θα ανοίξει ένα τρίτο στο Μόναχο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ruppel

Δύο νέοι από το Άγκιστρο θέλησαν να μεταφέρουν στον τόπο τους το παράδειγμα του Βερντέν - Περιηγήσεις με ήχους, περάσματα από καπνούς και φανάρια εποχής προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία 

hotelll

Το ήδη βραβευμένο ως World’s Leading Eco-Lodge 2017, Aristi Mountain Resort & Villas, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως World’s Leading Eco-Lodge 2018 στη διεθνούς κύρους διοργάνωση World Travel Awards, αποτελώντας το μοναδικό Ευρωπαϊκό ξενοδοχείο υποψήφιο για το βραβείο! Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια του ξενοδοχείου κα Στέλλα Σιδερά.

3