Ιταλικός τουρισμός: Έτος γαστρονομίας το 2018

italy-pasta

Οι πιο... νόστιμες δράσεις

Έτος ιταλικής γαστρονομίας ανακηρύχθηκε το 2018 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, το οποίο σχεδίασε πάνω από 50 δράσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

"Το φαγητό αποτελεί θεμελιώδη δύναμη στον τουρισμό", δήλωσε ο επικεφαλής του Ιταλικού Συμβουλίου Τουρισμού ENIT κ. Giovanni Bastianelli.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δράσεις που αναδεικνύουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς περιοχών της Ιταλίας, όπως τις λευκές τρούφες στο Πεδεμόντιο, το λουκάνικο στη Βασιλικάτα, το σπαγγέτι Cacio e Pepe (τυρί και πιπέρι) στη Ρώμη.

Ο ΕΝΙΤ έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια την προώθηση όχι μόνο των κλασικών προορισμών, αλλά και των λιγότερο συχνών προορισμών διακοπών και της ενδοχώρας, αναδεικνύοντας την αυθεντική τοπική κουζίνα.

Πρώτη δύναμη οι Γερμανοί τουρίστες
Κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του περασμένου έτους - τα στοιχεία του Δεκεμβρίου δεν είναι ακόμη διαθέσιμα - καταγράφηκαν σχεδόν 410 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στην Ιταλία, 5,7% περισσότερες από το 2016. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 6,3% σε περισσότερες από 206 εκατομμύρια και ήταν για πρώτη φορά υψηλότερος από αυτόν των εγχώριων επισκεπτών. Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική αγορά για τον ιταλικό τουρισμό. Το 2017 ταξίδεψαν στην Ιταλία 11,5 εκατ. Γερμανοί, που αντιπροσωπεύουν το 28,4% των συνολικών αφίξεων. Γι αυτό το λόγο ο ΕΝΙΤ έχει προσθέσει, εκτός από το βασικό γραφείο του στη Φρανκφούρτη, ένα δεύτερο γραφείο το 2017 στην Πρεσβεία του Βερολίνου και μέσα σε αυτόν το μήνα θα ανοίξει ένα τρίτο στο Μόναχο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

p1

Δεν είναι απλά ένας λόφος από... γρανίτη - Ένας βράχος -με υψόμετρο 771 μ, που ξεχωρίζει στ’ οροπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα - Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα αθέατο φρούριο, ένα … «αεροπλανοφόρο» που στα σωθικά του κρύβει ένα δαιδαλώδες συγκρότημα υπόγειων οχυρώσεων, που κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα (6/4/1941) απέτρεψε τους εισβολείς να κάνουν «περίπατο», όπως πίστευαν.

4
psarou_ar

Συνεχίζοντας την κατάκτηση διακρίσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, αυτή την φορά τιμήθηκε με το ιδιαίτερο βραβείο «Lifestyle Boutique Hotel & Villas” κατά τη διάρκεια της 7ης Διεθνούς Τελετής των Seven Stars Awards στις 5 Οκτωβρίου.