Καστελόριζο: Στο 100% η πληρότητα για το Πάσχα με εκατοντάδες αφίξεις Τούρκων τουριστών

kastel_084

«Αφήστε τον Ερντογάν να φωνάζει», λέει μιλώντας στο «protothema.gr» ο εκτελών χρέη δημάρχου Μεγίστης, Γιώργος Σαμψάκος

Στους ρυθμούς της Μεγάλης Εβδομάδας με τους κατοίκους τους να μην δείχνουν ότι επηρεάζονται από την προκλητική ρητορική της Τουρκίας κινείται το Καστελόριζο περιμένοντας εκατοντάδες επισκέπτες για το Πάσχα. Ηδη η πληρότητα στα διαθέσιμα καταλύματα του νησιού αγγίζει το 100%. Ενδεικτικό του κλίματος στο νησί παρά τις απειλές που εκτοξεύονται από την Αγκυρα είναι και το γεγονός ότι τα ημερόπλοια από το τουρκικό λιμάνι Κας συνεχίζουν κανονικά τα δρομολόγια τους προς το Καστελόριζο και με Τούρκους τουρίστες να πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στο ελληνικό νησί.

«Αφήστε τον Ερντογάν να φωνάζει», λέει μιλώντας στο «protothema.gr» ο εκτελών χρέη δημάρχου Μεγίστης, Γιώργος Σαμψάκος. Οπως σημειώνει ο κ. Σαμψάκος, «τα πράγματα στο Καστελόριζο είναι εντελώς ήσυχα και όλοι οι κάτοικοι είμαστε μία χαρά. Περιμένουμε πολύ κόσμο τις επόμενες μέρες και όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα. Εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους τους Ελληνες».

Το Blue Star Patmos αναμένεται να αφιχθεί στο Καστελόριζο, τη Μεγάλη Παρασκευή γεμάτο με επιβάτες με τις έως τώρα εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 800 επισκέπτες το τριήμερο του Πάσχα. Σήμερα δε, έφτασαν στο νησί με το τουρκικό καράβι από το Κας τουρίστες 12 εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και Τούρκοι, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν πτοούνται από το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Την περασμένη Κυριακή είχαν «δέσει» στο Καστελόριζο, δύο τουρκικά σκάφη με τουρίστες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν Τούρκοι, για μία ημερήσια απόδραση επί ελληνικού εδάφους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

INOTOURISMOS

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων

greece

Το βίντεο φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και σαρώνει τα βραβεία σε διεθνή τουριστικά φεστιβάλ, με ανώτερη διάκριση αυτή του «καλύτερου βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017

3