Ταξίδι στην Ινδία: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα του Δελχί

Ταξίδι στην Ινδία: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα του Δελχί

Ένα μεθυστικό κοκτέιλ πολιτισμού, ιστορίας, τοπίων και ανθρώπων, η Ινδία κερδίζει συνεχώς φανατικούς επισκέπτες και αναδεικνύεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός

Ταξίδι στην Ινδία: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα του Δελχί
Το Νέο Δελχί είναι η τεράστια πρωτεύουσα της Ινδίας. Στην πρώτη επαφή μαζί της θα σε ζαλίσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από το πλήθος δραστηριοτήτων που θα δεις να εξελίσσονται ταυτόχρονα μπροστά στα μάτια σου. Με λίγη υπομονή όμως, θα ανακαλύψεις την ομορφιά του τόπου ανάμεσα σε μνημεία που ξεφυτρώνουν σε απρόσμενες γωνιές, ανθοστολισμένους κήπους, καλλιτεχνικά events και κυρίως καλό φαγητό.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ζεστό και το διάστημα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο οι βροχές είναι καταρρακτώδεις, επομένως μην σκεφτείς να κινηθείς εντός της πόλης με μέσα μαζικής μεταφοράς. Ιδανικά επισκέψου την περιοχή από Οκτώβριο έως Νοέμβριο που έχει μια σχετική ψύχρα ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τα μέρη που θέλεις. Το διάστημα από Φεβρουάριο έως μέσα Απριλίου είναι εξίσου κατάλληλο, καθώς είναι η περίοδος μεγάλων γιορτών όπως αυτή του χρώματος (Holi).

Tο μέγεθος της πόλης είναι τόσο μεγάλο, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι επιτρέπει την ιδιαίτερη συνύπαρξη της φασαριόζικης αλλά όμορφης παλιάς πόλης (Παλαιό Δελχί) και της νέας (Νέο Δελχί) με μπαρ που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τη (σύγχρονη) «Δυναστεία»…

Περπατώντας στο Παλαιό Δελχί, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του «μικρόκοσμου της Ινδίας». Κάθε πολιτισμικό δείγμα μαρτυρά τη λατρεία στο Ισλάμ, τα παζάρια θυμίζουν Μεσαίωνα, μέγαρα που «βάζουν τα γυαλιά» σε αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο, ναοί και τζαμιά, είναι μόλις κάποια από τα αξιοθέατα που δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο. 

Κλείσιμο



Το Νέο Δελχί άρχισε να χτίζεται από το 1911 με πλάνο του τότε Βασιλικού αγγλικού ζεύγους και το επιμελήθηκαν οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες Herbert Baker και Edwyn Lutyens. 
Η νέα πόλη αποτελεί μοναδικό κράμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και υψηλής τεχνολογίας. Επίλεξε να γνωρίσεις την πόλη ως επιβάτης Hoho Bus που κάνει στάση σε κάθε αξιόλογο μνημείο και σαφώς κάνε μια στάση στο Connaught Place για να κάνεις τα ψώνια σου ή να φας επιλέγοντας ανάμεσα σε πιτσαρίες και μπεργκεράδικα διάσημων αλυσίδων μέχρι εστιατόρια με ελληνική κουζίνα.




ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχικά, κάνε μια στάση στο Red Fort δηλαδή το Κόκκινο Κάστρο στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ινδίας, πάνω στις όχθες του ποταμού Yamuna.
Χτίστηκε το 1648 από τον πρώτο Mughal αυτοκράτορα, από τον οποίο χτίστηκε και το Ταζ Μαχάλ. Στεγάζει πλήθος μουσείων και υπήρξε κατοικία των αυτοκρατόρων της Μογγολική δυναστείας για πάνω από 200 χρόνια. Ο κήπος του θα σ’ αφήσει σίγουρα με το στόμα ανοιχτό!
Το μαυσωλείο του Humayun, έξοχο δείγμα Mughal αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα, με βασικό υλικό την κόκκινη πέτρα αντί μαρμάρου και πανέμορφους κήπους, χτίστηκε εις μνήμη του αυτοκράτορα Humayun και αποτέλεσε έμπνευση για την κατασκευή του Ταζ Μαχάλ.




To Gandhi Smriti το σπίτι που φιλοξενήθηκε τις τελευταίες 144 μέρες της ζωής του και δολοφονήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1948 από τον ομόθρησκο του Ναθουράμ Γκόντσε, ο μεγάλος Ινδός πολιτικός, φιλόσοφος και στοχαστής Μαχάτμα Γκάντι. Στη συνέχεια σταμάτα στο Jama Masjid, το μεγαλύτερο τζαμί στην Ινδία, όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα όλης της πόλης από την κορυφή του νότιου μιναρέ του.

Ο ναός Akshardham, ο οποίος εντυπωσιάζει πάνω από το 70% του τουριστικού πληθυσμού της περιοχής, σίγουρα θα εντυπωσιάσει και σένα! Μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική με πλήθος αγαλμάτων και γλυπτών, σε κάθε βήμα σε καθηλώνει εκπέμποντας πνευματικότητα.

Στο νέο Δελχί, κάνε μια επίσκεψη ναό Laxminarayan, στον πρώτο Hindu ναό, o οποίος χτίστηκε σε διάστημα 6 χρόνων και εγκαινιάστηκε από τον Μαχάτμα Γκάντι.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στη θεά Lakshmi, θεά του πλούτου, της καλής τύχης, της υγείας και της ευημερίας, και στο θεό Vishnu, επίσης γνωστός ως Narayana, κύρια θεότητα του Ινδουισμού.




Για το τέλος, έχουμε το καλύτερο! Το μοναδικό Ταζ Μαχάλ. Το 8 ο θαύμα του κόσμου.
Βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα, βόρεια της Ινδίας και κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α', στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ καθώς η τελευταία της επιθυμία πριν πεθάνει ήταν να φτιάξει ένα λαμπρό μνημείο προς τιμήν της.

ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Και αφού τελειώσεις με την περιήγηση σου στα αξιοθέατα της Ασιατικής πρωτεύουσας ήρθε η ώρα να απολαύσεις ένα καλό γεύμα, με πρωτόγνωρες γεύσεις που θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σου.

Αν έχεις λοιπόν την εντύπωση ότι το ινδικό φαγητό είναι απαραίτητα και καυτερό, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Η ινδική κουζίνα φημίζεται όντως για τα πικάντικα πιάτα της αλλά το πόσο καυτερό ή απαλό σε γεύση θα είναι ένα φαγητό είναι στο χέρι του σεφ που θα κάνει το «πάντρεμα» των μπαχαρικών. Το κάρυ είναι το κυρίαρχο συστατικό της ινδικής κουζίνας, αλλά και τα αμύγδαλα, το μάνγκο, η μέντα και η ποικιλία από διαφόρων ειδών σάλτσες που απαρτίζουν την πολύχρωμη και ζωηρή κουζίνα, είναι τα υλικά που συνοδεύουν το κυρίως υλικό που συνήθως είναι κοτόπουλο, αρνί, ψάρι ή λαχανικά. Θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε “plain nan”, ένα είδος απλής ψημένης πίτας σε παραδοσιακό φούρνο ή κάτι πιο περίπλοκο όπως η “nan pashwari” με γλυκάνισο, γεμισμένη με καρύδα και σταφίδες. 



Αν θες να απολαύσεις αυθεντικό ινδικό φαγητό, έτσι όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν να μαγειρεύουν ή να χαλαρώσεις πίνοντας ένα ποτό, εμείς σου προτείνουμε τα παρακάτω:
Ξεκίνα από τα εστιατόρια και μπαρ του ιστορικού ξενοδοχείου Imperial που είναι ίσως ο καλύτερος σταθμός για να γευτείς την ινδική κουζίνα και συγκεκριμένα το The Spice Route με γεύσεις από τη νοτιοανατολική Ασία.

Ακόμα, κάνε μια στάση στο Indian Accent με έμφαση στη σύγχρονη ινδική κουζίνα, όπου τα εποχιακά συστατικά παντρεύονται με εκπληκτικούς και όμορφα δημιουργικούς συνδυασμούς, ή στο Sana-di-ge για εξαιρετικά φρέσκα ψάρια.

Στο Café Lota παρήγγειλε ψάρια και chips γλυκοπατάτας ή palak patta chaat (τραγανό σπανάκι, πατάτες και ρεβίθια με γιαούρτι και chutneys), καθώς και εκπληκτικά επιδόρπια και πρωινό.

Το Karim’s είναι ιδανικό για σένα που είσαι κρεατοφάγος. Στο Masala Library θα δοκιμάσεις μοριακή κουζίνα και ορεκτικά όπως καρύδα και μάνγκο. Αν φτάσεις αρκετά πεινασμένος και είσαι τολμηρός, δοκίμασε το μενού των 19 πιάτων. Για το τέλος σου αφήσαμε το Sita Ram Dewan Chand για σένα που είσαι low budget, αλλά και τις διάφορες υπαίθριες κουζίνες που θα συναντήσεις μπροστά σου.





ΔΙΑΜΟΝΗ

Το Νέο Δελχί είναι ένας προορισμός που στη διαμονή συνδυάζει καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Επίλεξε ανάμεσα στα:

La Sagrita – A boutique Hotel για διαμονή πολυτελείας. Το ξενοδοχείο είναι 4* με πρωινό και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα 68€.

Shanti Home, το οποίο επίσης είναι 4* με πρωινό και βρίσκεται κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, με μέση τιμή τα 63€.

ATRIO – A boutique Hotel 4*. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το κέντρο, κοστίζει μόλις 60€ ανά διανυκτέρευση αλλά δεν διαθέτει πρωινό.

Το The Leela Ambience Convention Hotel Delhi, είναι ξενοδοχείο 5* με κόστος 76€ ανά διανυκτέρευση χωρίς πρωινό.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από Αθήνα για Νέο Δελχί μετ ’επιστροφής κυμαίνονται στα 450€ - 500€. Οι πτήσεις έχουν ενδιάμεση στάση ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί το εκάστοτε δρομολόγιο.


Αν επιθυμείς να επισκεφθείς την Ινδία στείλε το αίτημά σου στο infoyo@yotrip.com για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης