Γιάννενα: Σε επίπεδο ρεκόρ οι κρατήσεις για τις γιορτές

Γιάννενα: Σε επίπεδο ρεκόρ οι κρατήσεις για τις γιορτές

Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία όλου του νομού

Μία από τις καλύτερες περιόδους των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι αυτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για τον τουριστικό κλάδο του Νομού Ιωαννίνων. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, οι κρατήσεις τόσο στην πόλη όσο και σε όλους τους ορεινούς κι αγαπημένους προορισμούς, αγγίζουν το 90% πριν καλά καλά τελειώσει ο Νοέμβριος.

Μάλιστα όπως σημειώνουν επαγγελματίες του κλάδου οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς το φθινόπωρο και βαίνουν αυξανόμενες. Κοινή εκτίμηση είναι ότι τις ημέρες των εορτών στο Νομό δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα!

Σημειώνεται ότι τόσο η πόλη των Ιωαννίνων όσο και τα ορεινά, όπως το Μέτσοβο, το Ζαγόρι, η Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, κατατάσσονται τα τελευταία χρόνια στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις ημέρες των εορτών.

Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι υπερπλήρη το επόμενο τετραήμερο, καθώς διεξάγεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Μάλιστα αρκετοί αυτοδιοικητικοί δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτιο στα Γιάννινα με αποτέλεσμα να κατευθύνονται στην Άρτα ή σε άλλες γειτονικές περιοχές.

Μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων οι πληρότητες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω των σχολικών εκδρομών. Είναι ένας τομέας όπου παρουσίαζε έλλειμμα τα τελευταία χρόνια όμως τα Γιάννινα έχουν μπει για τα καλά στις επιλογές των μαθητών, τόσο από την Αθήνα όσο και από την Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ναι καλά

45 Γιάννηνα ενός κοκόρου γνώση...

Αριστοτέλης

Φυσικό κι επόμενο. Τα Γιάννενα ήταν ανέκαθεν από τους πλέον όμορφους προορισμούς, ειδικά τον χειμώνα. Η δύσκολη πρόσβαση όμως αποτελούσε τροχοπέδη. Εδώ και λίγα χρόνια η Εγνατία Οδός άνοιξε την κάνουλα της Β. Ελλάδος. Το καλοκαίρι ήρθε και η Ιόνια να συνδέσει την πόλη με την Αθήνα σε λιγότερο από 4 ώρες ξεκούραστης και ασφαλούς οδήγησης. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεση αναβάθμιση του αεροδρομίου (νομίζω ότι δεν ανήκει στα αεροδρόμια που ανακατασκευάζει η fraport) και επιτέλους σιδηροδρόμος στη δυτική Ελλάδα (αν τα βάλει ποτέ κανείς με το καρτέλ των ΚΤΕΛ)... Αλλά και οι ντόπιοι επιχειρηματίες εστίασης, ας προσέξουν την ποιότητα προϊόντων και εξυπηρέτησης. Πληθαίνουν οι φωνές και δικαιολογημένα για κακό και ακριβό φαγητό - ποτό - διαμονή στην πόλη και τα περίχωρα. Δεν αργεί να σου βγει το όνομα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ellada_009

«Η Ελλάδα είναι και πάλι "in" μετά από τα χρόνια της κρίσης. Καταλαμβάνει μια κορυφαία θέση στις κρατήσεις μας, είναι στο top 5», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο  Τόμας Γκράουνε, αρμόδιος για την Ελλάδα του μεγαλύτερου πολιτιστικού τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης, Studiosus