Ιατρικός τουρισμός: Τι ζητούν οι ταξιδιώτες

Ιατρικός τουρισμός: Τι ζητούν οι ταξιδιώτες

Το 70% περίπου των διεθνών ταξιδίων στο εξωτερικό που εντάσσονται στην κατηγορία τουρισμού υγείας έχουν ως βασικό κίνητρο την ευεξία και τις διακοπές σπα

Tα 11,4 εκατ. έφθασαν τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν το 2016 σε όλο τον κόσμο με βασικό κίνητρο την υγεία, καταλαμβάνοντας μερίδιο 1,4% στο σύνολο των εξερχόμενων ταξιδίων της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η έκθεση του World Travel Monitor που διεξήχθη από την IPK International για λογαριασμό της ITB Berlin, το 70% περίπου των διεθνών ταξιδίων στο εξωτερικό που εντάσσονται στην κατηγορία τουρισμού υγείας έχουν ως βασικό κίνητρο την ευεξία και τις διακοπές σπα. Το υπόλοιπο 30% αφορούσε ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν για ιατρικούς λόγους (θεραπεία, αποτοξίνωση σε νοσοκομείο και νοσηλεία σε κλινικές) ανήλθε σε 30%.

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου ιατρικού τουρισμού στον κόσμο, με πάνω από 1 εκατ. ταξίδια υγείας/ ευεξίας και ακολουθούν οι ΗΠΑ ενώ ακολουθούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ασιατικές αγορές (Ν. Κορέα, Κίνα και Ιαπωνία).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακολουθεί η Ρωσία στη δεύτερη θέση, και στη συνέχεια η Γαλλία και η Ιταλία. 

Η Γερμανία είναι όμως και ο απόλυτος προορισμός για ιατρικά ταξίδια στον κόσμο, με την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Ισπανία να ακολουθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτός Ευρώπης, οι ΗΠΑ είναι πρώτες ως προορισμός ιατρικού τουρισμού και ακολουθούν το Μεξικό και η Ιαπωνία.

Ενώ η Αυστρία είναι ο τρίτος σημαντικότερος προορισμός εντός Ευρώπης, είναι πρώτη στην Ευρώπη στα ταξίδια ευεξίας και σπα.

Οι ταξιδιώτες που κάνουν τουρισμό υγείας επιθυμούν να περιορίσουν τα επίπεδα του στρες, σε συνδυασμό με χαλάρωση και αποτοξίνωση από την καθημερινότητα. Αυτά είναι τα βασικά κίνητρά τους για ταξίδι υγείας, ενώ ακολουθούν οι θεραπείες σπα και ευεξίας. Η θεραπεία ασθενειών, πόνων και άλλων προβλημάτων υγείας αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου των τουριστών αυτών.

Κάθε δεύτερος ταξιδιώτης ιατρικού τουρισμού είναι ηλικίας 35-54 ετών.

Οι ηλικίες 35-54 ετών είναι εκείνες που επιδιώκουν περισσότερο ταξίδια με επίκεντρο την υγεία/ ευεξία, με μερίδιο 50%, και ακολουθούν οι ταξιδιώτες έως 34 ετών καθώς και το ηλικιακό γκρουπ των άνω των 55 ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xlidatesss

Μια ιδιαίτερα ακριβή παροχή επιβράβευσης των καλύτερων υπαλλήλων του προσφέρει ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Dilip Changwi, ο επονομαζόμενος βασιλιάς των φαρμάκων στη χώρα του με την εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Sun Pharmaceutical Industries (SPIL).

bluegr_main01

Την 25η Γαλάζια Σημαία της κατέκτησε φέτος η παραλία του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του ομίλου για σεβασμό στο περιβάλλον και βιώσιμη πολιτική.