Μία νέα θέση εργασίας ανοίγει για κάθε 40 νέους τουρίστες στην Αθήνα

Μία νέα θέση εργασίας ανοίγει για κάθε 40 νέους τουρίστες στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Αθηναίων, φέτος την πόλη θα επισκεφθούν κοντά στα 5 εκατομμύρια τουρίστες

Βλέποντας πλέον τον στόχο των 5 εκατ. τουριστών να «πιάνεται» για τη φετινή χρονιά, οι φορείς της Αθήνας θέλουν τώρα να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική πρωτεύουσα ως προορισμό Σαββατοκύριακου.

Ακριβώς αυτό επεδίωξε και το φετινό 5ο Travel Trade Athens του δήμου Αθηναίων, το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου, όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.000 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο την προώθηση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού, σε μία διοργάνωση της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Αθηναίων, φέτος την πόλη θα επισκεφθούν κοντά στα 5 εκατομμύρια τουρίστες, σε συνέχεια της θετικών επιδόσεων που βαίνουν αυξανόμενες ήδη από το δεύτερο μισό του 2013 και μετά. Σημειωτέον ότι με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας για το εννιάμηνο του 2017, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 16,8 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,1%. Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στην επιτυχημένη πορεία της διεθνούς κίνησης με αύξηση 11,5%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε μικρή άνοδο 1,9%. Σημαντική αύξηση της τάξεως του 7,8% σημείωσε η επιβατική κίνηση και κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, φθάνοντας τα 2,3 εκατ. επιβάτες, γεγονός το οποίο οφείλεται στην άνοδο τόσο της κίνησης εσωτερικού (+4%) όσο και της κίνησης εξωτερικού (+9,8%).

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης