Γερμανικός τουρισμός: Πτώση στις κρατήσεις τον Ιούλιο προς Ελλάδα

Γερμανικός τουρισμός: Πτώση στις κρατήσεις τον Ιούλιο προς Ελλάδα

Η μείωση των κρατήσεων τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήταν 23%, της Ρόδου 15%, ενώ στην Κω υπήρξε αύξηση 7%

Ο υψηλός ρυθμός κρατήσεων των Γερμανών τουριστών προς τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κω, που παρατηρήθηκε στα τέλη του 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017 ανακόπηκε το Μάιο και τον Ιούνιο και υποχώρησε σημαντικά κατά τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία στην ταξιδιωτική πλατφόρμα Traveltainment. 

Η μείωση των κρατήσεων τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήταν 23%, της Ρόδου 15%, ενώ στην Κω υπήρξε αύξηση 7%.

Η μείωση αυτή αποδίδεται είτε στην έλλειψη χωρητικότητας στους ελληνικούς προορισμούς, είτε στο ότι πιθανοί πελάτες στράφηκαν στην Τουρκία, όπου το σεροδρόμιο της Αττάλειας είχε αύξηση 26% τον Ιούλιο και 19% τον Ιούνιο. 

Η τουρκική Ριβιέρα είναι ο πρωταγωνιστής στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στη γερμανική αγορά εξαιτίας των χαμηλών τιμών.Εντυπωισιακή αύξηση καταγράφηκε τον Ιούλιο για το αεροδρόμιο της Χουργκάντα (65%), μετά το διπλασιασμό κρατήσεων τους δύο προηγούμενους μήνες, με αποτέλεσμα το αιγυπτιακό αεροδρόμιο να είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τους Γερμανούς τουρίστες.

Στην Ισπανία, το αεροδρόμιο της Πάλμα είχε πτώση 6% τον Ιούλιο, μετά από μια αύξηση 6% τον Ιούνιο. Ομοίως, η ζήτηση ήταν χαμηλότερη στα Κανάρια Νησιά (από -3% έως -10% στα τρία αεορδρόμια). 

Εκτιμάται ότι ο περιορισμός της ζήτησης προς τα Κανάρια οφείλεται στην άνοδο της Αιγύπτου, που έχει χαμηλές τιμές στα πακέτα διακοπών των Γερμανών. Τέλος, το αεροδρόμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία είχε πτώση 12% στις κρατήσεις του Ιουλίου στη γερμανική αγορά. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

zz

Μέχρι χθες γράφατε ότι οι Γερμανοί έσωσαν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ τουρισμό σήμερα κλαψουρίζετε .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ruppel

Δύο νέοι από το Άγκιστρο θέλησαν να μεταφέρουν στον τόπο τους το παράδειγμα του Βερντέν - Περιηγήσεις με ήχους, περάσματα από καπνούς και φανάρια εποχής προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία 

hotelll

Το ήδη βραβευμένο ως World’s Leading Eco-Lodge 2017, Aristi Mountain Resort & Villas, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως World’s Leading Eco-Lodge 2018 στη διεθνούς κύρους διοργάνωση World Travel Awards, αποτελώντας το μοναδικό Ευρωπαϊκό ξενοδοχείο υποψήφιο για το βραβείο! Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια του ξενοδοχείου κα Στέλλα Σιδερά.

2