Βρετανικός τουρισμός: Περιορίζονται οι διακοπές δύο εβδομάδων, κερδίζουν τα σύντομα ταξίδια

Βρετανικός τουρισμός: Περιορίζονται οι διακοπές δύο εβδομάδων, κερδίζουν τα σύντομα ταξίδια

Πλέον οι σύντομες αποδράσεις και οι διακοπές της μιας εβδομάδας υπερτερούν σε βάρος των παραδοσιακών διακοπών των δύο εβδομάδων

Βρετανικός τουρισμός: Περιορίζονται οι διακοπές δύο εβδομάδων, κερδίζουν τα σύντομα ταξίδια
Οι Βρετανοί τουρίστες ταξιδεύουν περισσότερο, περιορίζοντας όμως τη διάρκεια διακοπών.

Πλέον οι σύντομες αποδράσεις και οι διακοπές της μιας εβδομάδας υπερτερούν σε βάρος των παραδοσιακών διακοπών των δύο εβδομάδων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα της Εθνικής Σταττιστικής Υπηρεσίας (ONS) του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανέλυσε τα δεδομένα της τελευταίας 20ετίας στις συνήθειες διακοπών των Βρετανών.

Κλείσιμο
Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 45 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, έναντι 27 εκατ. το 1996.

Ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 12% την ίδια περίοδο. Οι αριθμοί κορυφώθηκαν το 2008, όταν πραγματοποιήθηκαν 45,5 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό. Το 2012 βυθίστηκαν σε 36,2 εκατομμύρια το 2012. Έκτοτε, σταδιακά αυξάνονται, φτάνοντας πέρυσι σε 45 εκατομμύρια.

Η μικρότερης διάρκειας διακοπές αποδίδονται στην άνθηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair.

Όσον αφορά στους κορυφαίους προορισμούς των Βρετανών, δεν έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με την ONS.

Η Ισπανία παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός, προσελκύοντας πέρυσι 12,9 εκατ. Βρετανούς από 6,9 εκατ. το 1996 (+87%). Ο αριθμός των επισκέψεων στη Γαλλία - ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός - μειώθηκε από 6,1 εκατομμύρια σε 5,6 εκατομμύρια. Η μείωση οφείλεται στην κατάργηση των αφορολόγητων ειδών, που προσέλκυε πολλούς Βρετανούς για δτηνό αλκοόλ και τσιγάρα. Οι επισκέψεις τόσο στην Ιταλία όσο και στην Πορτογαλία υπερδιπλασιάστηκαν, σε 2,8 εκατομμύρια και 2,3 εκατομμύρια αντίστοιχα. Οι διακοπές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν από 1,99 εκατομμύρια σε 2,28 εκατομμύρια. Η Ελλάδα έχει δει τον αριθμό επισκέψεων από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να φτάνει τα 2,22 εκατ. πέρυσι από 1,34 εκατομμύρια το 1996. Μεγάλη αύξηση την τελευταία 20ετία καταγράφεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Πολωνία, την Κροατία, την Ισλανδία και τη Ρουμανία. Εκτός από τη Γαλλία, οι χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση του τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εκείνες που επλήγησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι επισκέψεις στην Τουρκία μειώθηκαν από 954.000 το 1996 σε 730.000 πέρυσι και οι αριθμοί της Αιγύπτου μειώθηκαν από 187.000 σε 47.000 το 2016. Η Κένυα είδε τον αριθμό Βρετανών τουριστών να περιορίζεται από 85.000 σε 26.000 και η Τυνησία από 222.000 σε λίγο πάνω από 2.000 μετά την επίθεση στο Sousse που οδήγησε στο θάνατο 30 Βρετανών.

Εκπρόσωπος της ONS δήλωσε: «Τα τελευταία 20 χρόνια, οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν γυρίσει τις πλάτες τους στις παραδοσιακές διακοπές δύο εβδομάδων υπέρ των σύντομων διακοπών και των εβδομαδιαίων ταξιδιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης