Βρετανικός τουρισμός: Περιορίζονται οι διακοπές δύο εβδομάδων, κερδίζουν τα σύντομα ταξίδια

Βρετανικός τουρισμός: Περιορίζονται οι διακοπές δύο εβδομάδων, κερδίζουν τα σύντομα ταξίδια

Πλέον οι σύντομες αποδράσεις και οι διακοπές της μιας εβδομάδας υπερτερούν σε βάρος των παραδοσιακών διακοπών των δύο εβδομάδων

Οι Βρετανοί τουρίστες ταξιδεύουν περισσότερο, περιορίζοντας όμως τη διάρκεια διακοπών.

Πλέον οι σύντομες αποδράσεις και οι διακοπές της μιας εβδομάδας υπερτερούν σε βάρος των παραδοσιακών διακοπών των δύο εβδομάδων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα της Εθνικής Σταττιστικής Υπηρεσίας (ONS) του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανέλυσε τα δεδομένα της τελευταίας 20ετίας στις συνήθειες διακοπών των Βρετανών.

Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 45 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, έναντι 27 εκατ. το 1996.

Ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 12% την ίδια περίοδο. Οι αριθμοί κορυφώθηκαν το 2008, όταν πραγματοποιήθηκαν 45,5 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό. Το 2012 βυθίστηκαν σε 36,2 εκατομμύρια το 2012. Έκτοτε, σταδιακά αυξάνονται, φτάνοντας πέρυσι σε 45 εκατομμύρια.

Η μικρότερης διάρκειας διακοπές αποδίδονται στην άνθηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair.

Όσον αφορά στους κορυφαίους προορισμούς των Βρετανών, δεν έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με την ONS.

Η Ισπανία παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός, προσελκύοντας πέρυσι 12,9 εκατ. Βρετανούς από 6,9 εκατ. το 1996 (+87%). Ο αριθμός των επισκέψεων στη Γαλλία - ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός - μειώθηκε από 6,1 εκατομμύρια σε 5,6 εκατομμύρια. Η μείωση οφείλεται στην κατάργηση των αφορολόγητων ειδών, που προσέλκυε πολλούς Βρετανούς για δτηνό αλκοόλ και τσιγάρα. Οι επισκέψεις τόσο στην Ιταλία όσο και στην Πορτογαλία υπερδιπλασιάστηκαν, σε 2,8 εκατομμύρια και 2,3 εκατομμύρια αντίστοιχα. Οι διακοπές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν από 1,99 εκατομμύρια σε 2,28 εκατομμύρια. Η Ελλάδα έχει δει τον αριθμό επισκέψεων από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να φτάνει τα 2,22 εκατ. πέρυσι από 1,34 εκατομμύρια το 1996. Μεγάλη αύξηση την τελευταία 20ετία καταγράφεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Πολωνία, την Κροατία, την Ισλανδία και τη Ρουμανία. Εκτός από τη Γαλλία, οι χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση του τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εκείνες που επλήγησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι επισκέψεις στην Τουρκία μειώθηκαν από 954.000 το 1996 σε 730.000 πέρυσι και οι αριθμοί της Αιγύπτου μειώθηκαν από 187.000 σε 47.000 το 2016. Η Κένυα είδε τον αριθμό Βρετανών τουριστών να περιορίζεται από 85.000 σε 26.000 και η Τυνησία από 222.000 σε λίγο πάνω από 2.000 μετά την επίθεση στο Sousse που οδήγησε στο θάνατο 30 Βρετανών.

Εκπρόσωπος της ONS δήλωσε: «Τα τελευταία 20 χρόνια, οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν γυρίσει τις πλάτες τους στις παραδοσιακές διακοπές δύο εβδομάδων υπέρ των σύντομων διακοπών και των εβδομαδιαίων ταξιδιών».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ξενοδόχος2

Οι καλύτεροι τουρίστες είναι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Οι δευτεροι πιο απαιτητικοί αλλά αν είσαι Οκ σαν επιχειρηματίας τους έχεις και τους ξαναέχεις για πολλά χρόνια

Ξενοδόχος

Διαφωνώ για τους Ρώσους. Ανοιχτοχέρηδες και τσολιάδες!

Να μας λείπουν!

Οι Βρετανοί είναι μακράν η χειρότερη φάρα της Ευρώπης (μαζί με τους Ρώσους)!!! Μεθύστακες, φασαριόζηδες, και επικίνδυνοι φονιάδες!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΕΞΥΓΕΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΣΑΠΙΟΠΑΤΣΟΤΣΙΠΟΥΡΟΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ 45ΧΡΟΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΥΚΛΕΕΙΣ, ΓΝΗΣΙΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ)....

@

Αλλά σε αντίθεση με τους Ρώσους , οι Βρετανοί είναι και τσίπηδες. Με διαφορά οι χειρότεροι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xlidatesss

Μια ιδιαίτερα ακριβή παροχή επιβράβευσης των καλύτερων υπαλλήλων του προσφέρει ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Dilip Changwi, ο επονομαζόμενος βασιλιάς των φαρμάκων στη χώρα του με την εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Sun Pharmaceutical Industries (SPIL).

bluegr_main01

Την 25η Γαλάζια Σημαία της κατέκτησε φέτος η παραλία του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του ομίλου για σεβασμό στο περιβάλλον και βιώσιμη πολιτική.