Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Το all inclusive «μαραζώνει» τα μαγαζιά, λένε εστιάτορες της Ρόδου
Το all inclusive «μαραζώνει» τα μαγαζιά, λένε εστιάτορες της Ρόδου
Αποκαλυπτικές διαπιστώσεις σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί εφαρμογή του συστήματος all inclusive
Την έντονη αντίθεση τους στο σύστημα all inclusive που κυριαρχεί στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, εκφράζουν οι εστιάτορες της Ρόδου, με ανακοίνωση του σωματείου τους το οποίο ζητά από τους ξενοδόχους να υιοθετήσουν παλαιότερη πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ εστιατόρων και ξενοδόχων, οι οποίοι θα χορηγούν ειδικά voutcher στους τουρίστες, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως, να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια.
Όπως επισημαίνουν οι εστιάτορες «το τουριστικό μοντέλο all inclusive, εμπνευσμένο από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση, με τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας» γεγονός που έχει σοβαρές παρενέργειες στην τοπική οικονομία αφού εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «μαραζώνουν» από την έλλειψη πελατών.
«Το απρόσωπο σύστημα με «τα βραχιολάκια της συμφοράς» και η ανύπαρκτη σχέση μεταξύ του παροχέα υπηρεσιών και του τουρίστα, που χαρακτηρίζει το all inclusive, οδηγούν στο να μην προτιμήσουν ξανά οι τουρίστες τον ίδιο τουριστικό προορισμό, όπως συνέβαινε στον τόπο μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του το σωματείο εστιατόρων, επισημαίνοντας ότι παράλληλα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών, που παρέχονται στους τουρίστες αρκετών ξενοδοχείων.
«Η διαιώνιση του σημερινού, απαράδεκτου μοντέλου all inclusive, απειλεί κατάφωρα τον χαρακτήρα του προορισμού της Ρόδου, που οι τουρίστες πληρώνουν για να δουν, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών τους, δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό χώρο, ως σύγχρονοι φυλακισμένοι.» καταλήγει η ανακοίνωση των εστιατόρων του νησιού.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ εστιατόρων και ξενοδόχων, οι οποίοι θα χορηγούν ειδικά voutcher στους τουρίστες, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως, να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια.
Όπως επισημαίνουν οι εστιάτορες «το τουριστικό μοντέλο all inclusive, εμπνευσμένο από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση, με τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας» γεγονός που έχει σοβαρές παρενέργειες στην τοπική οικονομία αφού εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «μαραζώνουν» από την έλλειψη πελατών.
«Το απρόσωπο σύστημα με «τα βραχιολάκια της συμφοράς» και η ανύπαρκτη σχέση μεταξύ του παροχέα υπηρεσιών και του τουρίστα, που χαρακτηρίζει το all inclusive, οδηγούν στο να μην προτιμήσουν ξανά οι τουρίστες τον ίδιο τουριστικό προορισμό, όπως συνέβαινε στον τόπο μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του το σωματείο εστιατόρων, επισημαίνοντας ότι παράλληλα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών, που παρέχονται στους τουρίστες αρκετών ξενοδοχείων.
«Η διαιώνιση του σημερινού, απαράδεκτου μοντέλου all inclusive, απειλεί κατάφωρα τον χαρακτήρα του προορισμού της Ρόδου, που οι τουρίστες πληρώνουν για να δουν, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών τους, δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό χώρο, ως σύγχρονοι φυλακισμένοι.» καταλήγει η ανακοίνωση των εστιατόρων του νησιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα