Lonely Planet: Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο παραλίες - 10 εναλλακτικές δραστηριότητες

Lonely Planet: Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο παραλίες - 10 εναλλακτικές δραστηριότητες

Τις 10 εναλλακτικές εμπειρίες που προσφέρει στον επισκέπτη της βόρειας Ελλάδας, με κέντρο αναφοράς τη Χαλκιδική, αναδεικνύει σε πρόσφατο άρθρο του στο διαδίκτυο το μεγάλο ταξιδιωτικό δίκτυο Lonely Planet

Lonely Planet: Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο παραλίες - 10 εναλλακτικές δραστηριότητες
Το άρθρο, με τίτλο "Η Χαλκδική πέρα από τις παραλίες: 10 εναλλακτικές εμπειρίες στη Β. Ελλάδα", εξηγεί ότι μπορεί η Χαλκιδική να είναι γεμάτη από αμμουδιές με καθαρά νερά, αλλά θα ήταν κρίμα να κατευθυνθεί κανείς άμεσα στην παραλία χάνοντας τον πλούτο της περιοχής που αποτελείται από αμπελώντες, αρχαία ιστορία και τη φυσική ομορφιά της που μπορεί κανείς να εξερευνήσει με καταδύσεις, κάνοντας καγιάκ ή με την ποδηλασία.

Ενώ θα ήταν σφάλμα να παρακάμψει κανείς τις παραλίες της, αναφέρει το άρθρο του Lonely Planet, προτείνονται οι εξής 10 εναλλακτικές δραστηριότητες εξερεύνησης της Χαλκιδικής, πέρα από τον ήλιο και την αμμουδιά της...

1. Κάνετε μαθήματα καταδύσεων
Κλείσιμο



Κάνετε μια στάση στο κέντρο καταδύσεων Atlantis στη Νικήτη Σιθωνίας που έχει ειδικά προγράμματα για όσους δεν έχουν ξανακάνει κατάδυση και για τα παιδιά.  

2. Ποδηλασία στα δάση και τους λόφους της περιοχήςΚάνετε ποδηλασία στην Κασσάνδρα, στο δυτικό άκρο της Χαλκιδικής. Η Break Free διαθέτει προγράμματα εκδρομών με ποδήλατο στην πευκόφυτη χερσόνησο.  

3. Εξερεύνηση σπηλαίου



Στη βιασύνη τους να φτάσουν στις ακτές, οι ταξιδιώτες τείνουν να παραμελούν την ενδοχώρα της Χαλκιδικής. Όμως αυτή περιοχή, με δρόμους που έχουν σκαλισθεί επάνω σε πετρώδες υπόστρωμα και με δάση με κυπαρίσσια, κάνουν μια εκδρομή με το αυτοκίνητο απολαυστική. Εξερευνήστε το σπήλαιο Πετραλώνων, 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες εκσκαφής κατά τη δεκαετία του '60 αποκάλυψαν εργαλεία και όπλα της παλαιολιθικής εποχής, σκελετούς ζώων και το κρανίο των Πετραλώνων ανθρωπιδών που ζούσαν πριν 700.000 χρόνια.

4. Χαλαρώστε τους μύες σας στα ιαματικά λουτρά

Τα κρυστάλλινα νερά των παραλιών της Κασσάνδρας είναι από μόνα τους θεραπεία, όμως στη νοτιοδυτική ακτή υπάρχει μια ιαματική εμπειρία με ακόμα καλύτερα οφέλη. Στα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής, θα βρείτε σάουνα και χαμάμ.  

5. Δοκιμάστε τις ικανότητες επιβίωσης στα νησιά της Χαλκιδικής



Ξεκινήστε μια οδύσσεια με την εμπειρία του Γρηγόρη Δελιχρήστου. Ομαδικές εκδρομές με μεταφορά δια θαλάσσης και κάμπινγκ στα μικρά νησιά μεταξύ της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας. Δεν πρόκειται για εμπειρία πολυτέλειας.

6. Κάνετε καγιάκ το ηλιοβασίλεμα

Αν το όνειρό σας είναι να ταξιδεύετε στη θάλασσα το ηλιβασίλεμα, μπορείτε να κάνετε καγιάκ με κατεύθυνση τον χρυσό ορίζοντα με την Sea Kayak Halkidiki, η οποία διαθέτει τρίωρες καθοδηγούμενες εκδρομές από το χωριό Βουρβουρού προς τη Σιθωνία.  

7. Απολαύστε τα φρέσκα θαλασσινά



Φάτε όπως ένας ντόπιος παραγγέλοντας από την ψαριά της ημέρας σε κάποια από τις ψαροταβέρνες της Χαλκιδικής. Μερικές από τις καλύτερες βρίσκονται στη Σιθωνία. Δοκιμάστε χταπόδι στον Γιωργάκη στο Καλαμήτσι. Στην Σάρτη, η Κιβωτός είναι η καλύτερη επιλογή για φρέσκα θαλασσινά με πανέμορφη θέα καθώς τα τραπέζια βρίσκονται επάνω στην αμμουδιά.

8. Κατευθυνθείτε σε μια απομονωμένη παραλία

Μια ιδιωτική παραλία δεν χρειάζεται να απαιτεί το budget των διασήμων. Στην βόρεια ακτή της Σιθωνίας βρίσκεται η παραλία Πόρτο Ελαία, που διαθέτει ένα πολυτελές κάμπινγκ με όλες τις ανέσεις και για όλα τα γούστα.

9. Διασχίστε αιώνες μοναστικής ιστορίας




Οι αυτοκρατορίες γεννήθηκαν και έπεσαν, όμως παρά τους αιώνες καταλυσμιαίων αλλαγών, η πνευματική δραστηριότητα στο όρος Άθως συνεχίζεται για περισσότερο από μια χιλιετηρίδα.

Νότια της Ουρανούπολης, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, βρίσκεται η κοινότητα μοναχών του Αγίου Όρους. Οι γυναίκες μπορούν να πάρουν μια γεύση από την εξαιρετική αρχιτεκτονική της περιοχής μέσω της Athos Sea Cruises.

10. Μείνετε στους αμπελώνες


Ενώ εξερευνείτε την ενδοχώρα, απολαύστε τη διαμονή σε έναν από τους καλύτερους οικογενειακούς ξενώνες της περιοχής. Στο χωριό Γερακινή θα βρείτε το Kostas House, μέσα σε αμπελώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης