ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Οι 5 must προορισμοί στην Ελλάδα για να κάνετε Πρωτοχρονιά με στιλ

Οι 5 must προορισμοί στην Ελλάδα για να κάνετε Πρωτοχρονιά με στιλ

Εσείς ποιον θα προτιμήσετε;

Οι 5 must προορισμοί στην Ελλάδα για να κάνετε Πρωτοχρονιά με στιλ
Λευκές βουνοκορφές, πλακόστρωτα καλντερίμια, παραμυθένια χωριουδάκια αλλά και ατελείωτα σλάλοµ σε χιονοδροµικά κέντρα. Πέντε ονειρεµένοι προορισµοί στη χώρα µας γίνονται αφορμή για τις πιο στιλάτες αποδράσεις που έκανες ποτέ. Μάθε το γιατί...

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Κλείσιμο


Γιατί να πας: Η άγρια φύση της ηπειρώτικης γης σε περιµένει «ντυµένη» στα χειµωνιάτικά της. Οι επιβλητικές βουνοκορφές, τα γραφικά χωριουδάκια, τα φηµισµένα πέτρινα γεφύρια και τα λιθόστρωτα καλντερίµια ασκούν ξεχωριστή γοητεία, και δεν υπάρχει καταλληλότερη «βάση» για να την εξερευνήσεις από την Αρίστη (44 χλµ. από τα Ιωάννινα). Χτισµένη σε υψόµετρο 650 µ., µε γραφικές µικρές γειτονιές και την πλατεία µε τον πλάτανο θα αποτελέσει το καλύτερο ορµητήριο για τις εξορµήσεις σου!

Απόσταση από Αθήνα: 460 χλµ., διάρκεια ταξιδιού 6 ώρες.

ΕΛΑΤΗ



Απόδραση σε ένα τοπίο... αλπικό!
Γιατί να πας: Αν και οι φίλοι του σκι θα προτιµήσουν µάλλον το Περτούλι, που βρίσκεται σε µικρότερη απόσταση από το χιονοδροµικό κέντρο (τηλ. 24340 91385), εσύ επίλεξε την Ελάτη. Γιατί; Γιατί εκεί, ανάµεσα στα χιονισµένα έλατα (όπως µαρτυρά άλλωστε και το όνοµά της), θα µπορέσεις να υποδεχθείς το νέο έτος µε στυλ... αλπικό, περιτριγυρισµένος µε εικόνες που θυµίζουν Ελβετία! Επιπλέον, διαθέτει περισσότερη «ζωή» από το γειτονικό χωριό, ενώ σε καµία περίπτωση δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο οι υπέροχοι πέτρινοι και ξύλινοι ξενώνες και τα παραδοσιακά ταβερνάκια µε τις τοπικές λιχουδιές, και µάλιστα σε πολύ οικονοµικές τιµές! 

Απόσταση από Αθήνα: 360 χλµ. και διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες.

3.ΑΡΑΧΩΒΑ



Γιατί να πας: Το κατεξοχήν κοσμοπολίτικο και δημοφιλές χειμερινό θέρετρο της χώρας μας, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Η νυχτερινή ζωή, η κοσμική essence και τα ατελείωτα σλάλομ στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού (τηλ. 22340 22700, 22689, 29032, www.parnassos-ski.gr) αποτελούν τα καλύτερα θέλγητρα!

Πώς θα πας: Οδικώς από την Αθήνα σε περίπου 2 ώρες (171 χλμ.).

ΝΥΜΦΑΙΟ



Γιατί να πας: Το στολίδι του νομού Φλώρινας (55 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, περίπου 1 ώρα) θα σε κάνει να καταλάβεις από πρώτο χέρι γιατί έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς της Ευρώπης. Χιονισμένα τοπία που θυμίζουν Σκανδιναβία, παραμυθένια πλακόστρωτα δρομάκια, ζεστοί ξενώνες και υπέροχες τοπικές σπεσιαλιτέ θα σε κάνουν να το επισκεφθείς και του... χρόνου! Για τους φίλους των χειμερινών σπορ, τέλος, υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας, σε απόσταση 70 χλμ.

Πώς θα πας: Η Φλώρινα απέχει 630 χλμ. από την Αθήνα και την προσεγγίζεις σε περίπου 7 ώρες οδικώς.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



Γιατί να πας: Ένας από τους πλέον κοσμοπολίτικους προορισμούς της Μακεδονίας είναι δίχως αμφιβολία ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος στο νομό Πέλλας, που μάλιστα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Αγαπημένο καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης, της παράδοσης και των φίλων του σκι, μιας και απέχει μόλις 17 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Πώς θα πας: Θα προσεγγίσεις τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο από την Αθήνα, μετά από 605 χλμ. και περίπου 7 ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης