Condé Nast Traveler: Τα 5 ομορφότερα μέρη του κόσμου

Condé Nast Traveler: Τα 5 ομορφότερα μέρη του κόσμου

Τοπία που θυμίζουν παραμύθι, μαγευτικά χρώματα που κόβουν την ανάσα και γεωλογικοί σχηματισμοί που μοιάζουν να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας... 

Condé Nast Traveler: Τα 5 ομορφότερα μέρη του κόσμου
Τοπία που θυμίζουν παραμύθι, μαγευτικά χρώματα που κόβουν την ανάσα και γεωλογικοί σχηματισμοί που μοιάζουν να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας... Όλα αυτά - και ακόμη περισσότερα - περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler που αναδεικνύει, για μια ακόμη χρονιά, τα ομορφότερα μέρη της υφηλίου.

Στις πρώτες πέντε θέσεις συναντάμε περιοχές που φημίζονται για την γεωλογική μοναδικότητά τους. Σε αυτά, η πέτρα μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης και το χορτάρι, ο πάγος και το νερό συνθέτουν ονειρικά τοπία, βγαλμένας λες από κάποιον πίνακα του Νταλί.

Δείτε παρακάτω τα πέντε ομορφότερα μέρης της Γης, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό


Καππαδοκία, Τουρκία
Κλείσιμο

Σε αυτήν την γοητευτική περιοχή, ολόκληρα χωριά είναι λαξεμένα μέσα σε βράχους. Όταν όμως ο ουρανός πλημμυρίζει από αερόστατα, η Καππαδοκία γίνεται απλά... ακαταμάχητη.



Σαλάρ ντε Ουγιουνί, Βολιβία

Η επιφάνεια του νερού στις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου μοιάζει με καθρέφτη, που αντανακλά τον ουρανό με απίστευτη καθαρότητα, συνθέτοντας ένα σουρεαλιστικό τοπίο



Μου Κανγκ Τσάι, Βιετνάμ

Με τους κυματιστούς της ορυζώνες και τους εντυπωσιακούς της λόφους, αυτή η περιοχή προσφέρει την πιο όμορφη θέα στο Βιετνάμ





Θαλάσσια σπηλιά του Μπεναγκίλ, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Η νότια ακτή της Πορτογαλίας είναι διάσπαρτη από υπέροχες αμμουδιές, όμως στη συγκεκριμένη περιοχή έχει κανείς την ευκαιρία να δει το διάσημο θαλάσσιο σπήλαιο του Μπεναγκίλ, που διαθέτει μάλιστα και τον δικό του «φεγγίτη»



Σνάιφελσγιεκιτλ, Ισλανδία

Ο επιβλητικός παγετώνας της Ισλανδίας, με της εντυπωσιακές σπηλιές και τα βάραθρα, είναι γνωστός όχι μόνο εξαιτίας του αριστουργήματος του Ιουλίου Βερν, «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» αλλά και λόγω της εμφάνισής του στην ταινία Batman Begins.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης