Άρθρο-πρόκληση βρετανικής εφημερίδας: Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα οι πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί

Άρθρο-πρόκληση βρετανικής εφημερίδας: Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα οι πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το δημοσίευμα της Daily Express προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι αν ταξιδέψουν στην Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα... κινδυνεύει η ζωή τους

Άρθρο-πρόκληση βρετανικής εφημερίδας: Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα οι πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί
Σε πρωτοφανές ρεσιτάλ προπαγάνδας επιδίδεται η βρετανική εφημερίδα Daily Express με προκλητικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι αν ταξιδέψουν στην Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα... κινδυνεύει η ζωή τους.

«Κάποτε θεωρούνταν τα ιδανικά μέρη για να απολαύσει κανείς τον ήλιο και τη θάλασσα πίνοντας μία σαγκρία. Σήμερα ωστόσο χαρακτηρίζονται ως οι πιο επικίνδυνοι καλοκαιρινοί προορισμοί» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για τις τρεις χώρες.

Η βρετανική εφημερίδα στηρίζει τους ισχυρισμούς της για την επικινδυνότητα των τριών δημοφιλών προορισμών στα στοιχεία που παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Νικ Χάρις, επικεφαλής του τμήματος ταξιδιωτικών αποζημιώσεων στο δικηγορικό γραφείο Σίμπσον Μίλαρ που εδρεύει στο Μάντσεστερ.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε ο Χάρις, «τις περιόδους αιχμής του καλοκαιριού πολλοί επιλέγουν all inclusive διακοπές και αυτό σημαίνει αύξηση των ατυχημάτων στις πισίνες και των ασθενειών από τη μετάδοση ιών». 

Το γραφείο που εργάζεται ο Χάρις διεκδικεί κάθε χρόνο εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις από ταξιδιωτικούς πράκτορες που οργανώνουν ταξίδια στην Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα. 

«Σε αυτές τις χώρες τα ατυχήματα και οι ασθένειες είναι πολύ περισσότερα από τον μέσο όρο. Ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνία, είτε βρίσκεται στην πισίνα, είτε δοκιμάζεις ένα τοπικό φαγητό είτε στέκεσαι στα σκαλιά του ξενοδοχείου σου», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός δικηγόρος.

Μάλιστα, ο Χάρις επισήμανε τα συγκεκριμένα προβλήματα που εντοπίζονται σε καθεμία από τις τρεις χώρες, με την Ελλάδα να εμφανίζει υψηλά ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, σεξουαλικών επιθέσεων και βίαιων επεισοδίων στους δρόμους.

Στην Ισπανία, τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε πτώσεις από μπαλκόνια, ληστείες και ιούς σε πισίνες, ενώ στην Τουρκία οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι σχετίζονται με ατυχήματα από γλίστρυμα και πτώσεις από νεροτσουλήθρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης