Κουντουρά: Οι Ρώσοι είναι πιστοί και επαναλαμβανόμενοι τουρίστες

Κουντουρά: Οι Ρώσοι είναι πιστοί και επαναλαμβανόμενοι τουρίστες

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη χαρά της που αναζωογονούνται οι ελληνορωσικές σχέσεις εν γένει και εκτίμησε ότι «οι Ρώσοι αγαπούν πάρα πολύ την Ελλάδα και είναι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες»

Κουντουρά: Οι Ρώσοι είναι πιστοί και επαναλαμβανόμενοι τουρίστες
Διαδοχικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας είχε σήμερα στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση της Μόσχας MITT 2015 η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, με ευθύνη τον Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα.
 
Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κουντουρά χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συναντήσεις της με την ομόλογό της στο υπουργείο Πολιτισμού, Άλα Μανίλοβα, με την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων σχέδια εκδηλώσεων και δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο του πολιτιστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας το 2016.
 
«Συζητήσαμε πώς μπορούμε να έχουμε μια περαιτέρω συνεργασία στο θέμα του τουρισμού, καθώς υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί που μας συνδέουν με τη Ρωσία, ιστορικά και πολιτιστικά. Εξετάσαμε, επίσης, αναλυτικά πώς μπορούν να μπουν τώρα τα θεμέλια έτσι ώστε αυτή η σχέση που έχουμε, να στηριχτεί περισσότερο για να μπορέσουμε να έχουμε ανοδική πορεία στον τουρισμό, παρ΄ όλη την οικονομική κρίση, που ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει και η Ρωσία» ανέφερε η Ελ. Κουντουρά, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό «τεράστια οικονομική δύναμη και για τη Ρωσία και για εμάς τους Έλληνες».
 
Κλείσιμο
Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη χαρά της που αναζωογονούνται οι ελληνορωσικές σχέσεις εν γένει και εκτίμησε ότι «οι Ρώσοι αγαπούν πάρα πολύ την Ελλάδα και είναι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες».
 
Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων και αεροπορικών εταιρειών, που προβλέπουν δυστυχώς μεγάλη μείωση στη ροή ρωσικού τουρισμού προς την Ελλάδα, η Ελληνίδα υπουργός τόνισε ότι οι οικονομικοί λόγοι από πλευράς Ρωσίας, που προκαλούν την τάση αυτή, δεν μπορούν φυσικά να αντιμετωπιστούν, ωστόσο η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει «η αναμενόμενη μείωση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη μπορούμε».
 
«Ό,τι περνάει από το χέρι μας, έστω κι αν οι επιλογές δεν είναι πολλές, θα γίνει, όπως έχουμε διακηρύξει στο πρόγραμμά μας» είπε η κ. Κουντουρά, υπογραμμίζοντας ότι «στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό θα επιδιώξουμε καλύτερα πακέτα, καλύτερες προσφορές, θα παντρέψουμε τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και θα βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση ώστε οι συνεργάτες μας να κάνουν λίγο πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες, κι ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι».
 
Ερωτηθείσα για τα προβλήματα στην έκδοση βίζας, τα οποία οι τουριστικοί παράγοντες θεωρούν ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της ουκρανικής κρίσης και της «τιμωρητικής» συμπεριφοράς της ΕΕ, η υπουργός είπε ότι, όπως τη διαβεβαίωσαν από το ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Μόσχα, πρόβλημα δεν υφίσταται. «Στο Προξενείο μας πραγματικά εξυπηρετούν, έχουν απλοποιήσει τον τρόπο, δίνουν πάρα πολλές βίζες, έχουν υπ΄ όψη τους ότι πρέπει να διευκολύνουν όσο μπορούν, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε τη νομοθεσία έτσι όπως είναι, δεν μπορούμε να μην είμαστε προσεκτικοί» δήλωσε η Ελ. Κουντουρά, σημειώνοντας ότι «η διάθεση είναι πραγματικά να απλοποιούμε τα πράγματα και να διευκολύνουμε, γιατί δεν έχει νόημα να δυσκολεύουμε τον τουρίστα, ο οποίος έχει έρθει μία και δύο φορές και μπορεί να πάρει μία πολλαπλή βίζα για ένα ή τρία χρόνια».
 
«Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι όποιος αγοράσει σπίτι 250.000 ευρώ και πάνω έχει δικαίωμα για άδεια παραμονής. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για όσους θέλουν να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και πάνω απ΄ όλα να επενδύσουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε πραγματικά την ευκολία των Ρώσων τουριστών, που είναι πιστοί τουρίστες και έρχονται και ξανάρχονται στην Ελλάδα, πέρα από τη γνωστή μας φιλοξενία και τις αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες μας» κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης