Χωρίς προηγούμενο η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Χωρίς προηγούμενο η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Το μήνα που μας πέρασε 312.44 περισσότεροι επιβάτες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο των Αθηνών κάτι που σημαίνει ετήσια αύξηση στο 27,9%

Χωρίς προηγούμενο η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος
Πρωτοφανής αύξηση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος το περασμένο μήνα.

Από τους καλοκαιρινούς μήνες το ενδιαφέρον των τουριστών έχει στραφεί και πάλι στην Αθήνα η οποία έχει γίνει και πάλι ελκυστικός προορισμός.

Ωστόσο, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, αφού η αυξητική τάση που παρουσιάζει η επιβατική κίνηση συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο του 2014.

Κλείσιμο
Τόσο η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και η αύξηση των πτήσεων από και προς την Αθήνα συνέβαλαν στην τόνωση της επιβατικής κίνησης ακόμα και τους μήνες του Φθινοπώρου.

Οι προσδοκίες των τουριστικών παραγόντων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αν κρίνουμε από τα στοιχεία, επιβεβαιώνονται τουλάχιστον για την πρωτεύουσα.

Τον Οκτώβριο του 2014 στο αεροδρόμιο της Αθήνας η αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης άγγιξε το 27,9%.

Συνολικά 1.431.279 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς το Ελ. Βενιζέλος αυξημένοι κατά 312.447 από τον ίδιο μήνα το 2013. Βέβαια στην αυξημένη κίνηση που δείχνουν τα στοιχεία έχει συμβάλει σημαντικά η αύξηση του αριθμού των πτήσεων.

Σημαντική ανάκαμψη παρουσιάζει η επιβατική κίνηση του εσωτερικού. Μόνο τον φετινό Οκτώβριο 495.252 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς την Αθήνα. Το ίδιο μήνα πέρυσι ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τους 367.362 επιβάτες.

Όσον αφορά την κίνηση από το εξωτερικό, τον Οκτώβριο του 2014 προσγειώθηκαν 936.027 επιβάτες αυξημένοι κατά 24,6% σε σχέση με τον Οκτωβρίο του 2013 που τότε τα στοιχεία μιλούσαν για 751.470 επιβάτες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης