Αφιέρωμα του Guardian σε Σποράδες και Εύβοια

Αφιέρωμα του Guardian σε Σποράδες και Εύβοια

Η βρετανική εφημερίδα αφιερώνει ένα δημοσίευμα στα νησιά των Σποράδων και στην Εύβοια, που αποτελεί συνέχεια των αφιερωμάτων της εφημερίδας για διακοπές στα ελληνικά νησιά

Αφιέρωμα του Guardian σε Σποράδες και Εύβοια
Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian στη ταξιδιωτική της στήλη αναφέρεται στα νησιά των Σποράδων και στην Εύβοια, ως ιδανικούς προορισμούς για διακοπές και δίνει συμβουλές στους αναγνώστες της για τα καταλύματα των νησιών αυτών, τα μέρη όπου μπορούν οι επισκέπτες να φάνε καλά αλλά και τα τουριστικά αξιοθέατα που με τίποτα δεν θα πρέπει να χάσουν.



Κλείσιμο
                          Μια τουρίστρια σε περισυλλογή στη Σκύρο


Το σύμπλεγμα των Σποράδων αποτελείται από 24 μικρά νησιά, εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα κατοικούνται, αναφέρει  η εφημερίδα, και αυτά είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος.

Η Σκιάθος, σύμφωνα με τον Guardian, είναι το πιο δημοφιλές από τα νησιά των Σποράδων, διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, αμμώδεις καταπληκτικές παραλίες και ο επισκέπτης μπορεί πάντα να ανακαλύψει κρυφά μονοπάτια και να τα περπατήσει!



              Το Πατητήρι στην Αλόννησο                             

Η Αλόννησος είναι γνωστή για το μοναδικό θαλάσσιο πάρκο της, γύρω της βρίσκονται πολλά ακατοίκητα μικρά νησιά και οι επισκέπτες γίνονται περισσότεροι όσο περνούν τα χρόνια.

Η Σκύρος είναι το νησί με τη μικρότερη επισκεψιμότητα από τα νησιά των Σποράδων, αλλά όποιος την επισκεφθεί θα αποζημιωθεί από το έντονο παραδοσιακό χρώμα που υπαρχει παντού στο νησί, γράφει η βρετανική εφημερίδα.



                            Παραλία στη Νότια Σκιάθο


Τέλος, η Εύβοια μπορεί να μην ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων, αλλά βρίσκεται και αυτή στο Ανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, μετά την Κρήτη, και η έντονη διαφορά μεταξύ του ορεινού νότιου τμήματος του νησιού και του εύφορου βόρειου τμήματος, αλλά και η κοντινή απόταση από την Αθήνα, το κάνουν έναν προορισμό ιδανικό για τέλειες διακοπές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης