Θα κάνατε διακοπές στη Συρία ή την Καμπούλ;

Θα κάνατε διακοπές στη Συρία ή την Καμπούλ;

Πολεμικός τουρισμός για τους θαρραλέους ταξιδιώτες

Θα κάνατε διακοπές στη Συρία ή την Καμπούλ;
Με τον πολεμικό τουρισμό ασχολούνται οι Financial Times σχολιάζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί παράτολμοι ταξιδιώτες που από το να πάνε στο Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη προτιμούν το Ιράκ και τη Συρία.

Στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχει μία μικρή ομάδα τουριστικών πρακτόρων, ανάμεσά τους και η Warzone Tours, που πηγαίνουν τους ταξιδευτές σε χώρες που είτε βίωσαν στο παρελθόν ή αντιμετωπίζουν τώρα ένοπλες συγκρούσεις. Ένας ταξιδιώτης θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι και 40.000 δολ. για ένα ειδικά διαμορφωμένο ταξίδι στη Βαγδάτη.

Η ιστοσελίδα της Warzone Tours απεικονίζει στρατιώτες, καμένα αυτοκίνητα, με ηχητική υπόκρουση εκρήξεων και κραυγών.

Κλείσιμο
Πελάτες της είναι συνήθως άνθρωποι που δεν έχουν εργαστεί στον στρατό ή τον κλάδο υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά έχουν χρήματα να κάνουν κάτι τολμηρό. Οι περισσότεροι είναι μεσήλικες επιχειρηματίες που κερδίζουν πάνω από $100.000. Υπήρχε μάλιστα η περίπτωση μιας γυναίκας που αγόρασε ένα ταξίδι στο Ιράκ ως δώρο προς τον ηλικιωμένο πατέρα της.

Η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο κόστος για τους τουρίστες, ενώ πριν το ταξίδι η εταιρεία στέλνει αποστολή από ιδιωτική εταιρεία στην περιοχή και προσλαμβάνει έμπιστους ντόπιους φρουρούς.


Ο Geoff Hann έχει επίσης δημιουργήσει μία εταιρεία που βοηθά όσους θέλουν να εξερευνήσουν το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ο κ. Hann, ο οποίος ίδρυσε Hinterlant Travel πριν 30 χρόνια, λέει πως ποτέ δεν πήγαινε καλύτερα η επιχείρησή του και πως βοηθάει πολύ το Internet. Φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να βρει κάποιον με τις κατάλληλες ικανότητες για να τον βοηθήσει. Μιλά λίγα αραβικά, ελάχιστα παστού και φαρσί. Κατά κύριο λόγο τα καταφέρνει μιλώντας «πολύ αργά αγγλικά». Ο κ. Hann, όπως και οι άλλοι, δηλώνει πως δεν θα γίνει πλούσιος οργανώνοντας τέτοια ταξίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης