«Athens. The city is the museum»: Υπουργείο Τουρισμού, δήμος Αθηναίων και Google συμπράττουν για την Αθήνα

«Athens. The city is the museum»: Υπουργείο Τουρισμού, δήμος Αθηναίων και Google συμπράττουν για την Αθήνα

Η διαδικτυακή εμπειρία έχει στόχο να αναδείξει την Αθήνα σε έναν τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο – Γύρω από τις γειτονιές του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού, του Ψυρρή και της Ομόνοιας η πρώτη διαδρομή

athens_google1
Την ανάδειξη της Αθήνας σε προορισμό για όλο τον χρόνο προσφέρει το νέο πρόγραμμα «Athens. The city is the museum», που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων και της Google.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει μια νέα εμπειρία σε ιδιαίτερες και ανεξερεύνητες πλευρές της Αθήνας. Ταξιδιώτες αλλά και κάτοικοι μπορούν να ανακαλύψουν την πόλη περπατώντας και να εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της, όπως την αθηναϊκή σκηνή της τέχνης του δρόμου, γαστρονομικές εμπειρίες, τη μουσική και την αρχιτεκτονική. Παράλληλα, θα μπορούν να περιηγηθούν σε λιγότερο γνωστές γειτονιές μέσα από ιστορίες.

Ήδη, ο πρώτος ηχητικός περίπατος είναι διαθέσιμος. Η διαδρομή 2,4 χλμ, γύρω από τις γειτονιές του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού, του Ψυρρή και της Ομόνοιας περιλαμβάνει 10 στάσεις σε skate-shops, εστιατόρια, αλλά και την αθηναϊκή Street Art.

Μέσω του athens.withgoogle.com η διαδικτυακή εμπειρία

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαδρομές μέσω του athens.withgoogle.com.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μία από τις προτεινόμενες διαδρομές της εφαρμογής. Τότε, ένας χάρτης εμφανίζεται στην οθόνη του. Ο χάρτης έχει έναν περίπατο με πινέζες (pins), οι οποίες αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις και αυτές με τη σειρά τους σε ηχητικό περιεχόμενο. Μια διακεκομμένη γραμμή, όπως ακριβώς στο Google Maps, θα τον καθοδηγεί από το ένα σημείο στο άλλο, ενώ θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέγει οποιαδήποτε στάση κατά μήκος της διαδρομής και αυτόματα θα γίνεται ανακατεύθυνση προκειμένου να φτάνει απευθείας στο σημείο της επιλογής του.

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να ενισχύσει τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης, του υπουργείου Τουρισμού και του δήμου Αθηναίων, για να υπάρξει ένα νέο και βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Η Αθήνα, σε αυτό το μοντέλο, μπορεί να αποτελέσει προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Βλέποντας την πρωτεύουσα μέσα από μια διαφορετική ματιά, η πόλη επανασυστήνεται ως μια διαρκώς «ζωντανή» πόλη που, με την πλούσια ιστορική και σύγχρονη πολιτιστική της ταυτότητα, αποτελεί η ίδια ένα μουσείο.

Athens. The city is the museum.«Καινοτόμα πρωτοβουλία που ανοίγει την Αθήνα στους επισκέπτες»

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«H σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει με την Google για τον βιώσιμο τουρισμό από τον Απρίλιο του 2022. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε από τους επαγγελματίες του τουρισμού των οποίων η εκπαίδευση σε βιώσιμες πρακτικές βρίσκεται σε εξέλιξη με πάνω από 2000 ξενοδόχους να έχουν περάσει από τις σχετικές εκπαιδεύσεις της Google και του GSTC και πάνω από 500 ξενοδοχεία να προβάλλουν ήδη την πιστοποίηση βιωσιμότητάς τους στην Google. Σήμερα περνάμε και στον τομέα της ταξιδιωτικής εμπειρίας με μια καινοτόμα πρωτοβουλία που ανοίγει την Αθήνα στους επισκέπτες που θα θέλουν να βιώσουν τον ρυθμό της πόλης και να ανακαλύψουν λιγότερο φωτισμένες γωνιές με ένα σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, που παραπέμπει όμως ταυτόχρονα στην πραγματική γνωριμία με ένα τόπο, την ιστορία του και τους κατοίκους του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τέτοιες συνεργασίες βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιστοί στη στρατηγική μας για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».


«Όλη η πόλη είναι ένα μοναδικό, ζωντανό ανοιχτό μουσείο»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:


«Η Αθήνα δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές αρχαιότητές της και τα υπέροχα μουσεία της. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μοναδικό, ζωντανό, ανοιχτό, διαδραστικό, τεράστιο μουσείο που προσφέρει εκατοντάδες «σκηνές», «εκθέματα» και εμπειρίες στους επισκέπτες της όλο τον χρόνο. Το This is Athens, ο επίσημος οδηγός της πόλης, συγκεντρώνει όλα τα «εργαλεία» που βοηθούν τους επισκέπτες αλλά και όλους εμάς, να δούμε, να γευτούμε, να βιώσουμε την πόλη μέσα από ξεχωριστές, πραγματικές και ουσιαστικές εμπειρίες. Με μια κοινή προσπάθεια – και τους ευχαριστώ για τη σύμπραξη – με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και την Google Ελλάδος - βοηθάμε μέσα από νέους καινοτόμους τρόπους τους επισκέπτες να δουν την Αθήνα ως τη μοναδική πόλη που είναι. Επανασυστήνουμε την Αθήνα ως έναν εκπληκτικό αστικό προορισμό με σπουδαία ιστορία, αλλά και ως ένα σύγχρονο προορισμό που μοιράζεται μοναδικά βιώματα με κατοίκους και επισκέπτες. Μια πόλη που αξίζει κανείς να επισκέπτεται όλο τον χρόνο!».

athens
Κλείσιμο«Η Αθήνα δημιουργεί εμπειρίες, συναισθήματα, συγκινήσεις»

Η Γενική Διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου δήλωσε:

«H Αθήνα είναι μια πόλη που δημιουργεί εμπειρίες, συναισθήματα, συγκινήσεις και που περιμένει τον κόσμο να την ανακαλύψει. Η αύρα της, η γεμάτη ζωντάνια αγορά της, το υπέροχο φαγητό σε κάθε γειτονιά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο, το οποίο αποκαλύπτεται και συνυπάρχει με την ξακουστή ιστορική κληρονομιά της. Μέσα από τη σημερινή πρωτοβουλία, όλοι οι επισκέπτες της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοί της, θα μπορούν να ανακαλύπτουν καθημερινά μια άλλη πλευρά της Αθήνας μας, χάρη στην τεχνολογία. Παραμένοντας πιστοί στην ευρύτερη δέσμευση της Google για τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα, ελπίζουμε να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων να αναδειχθεί η πόλη σε έναν προορισμό για όλο τον χρόνο».

O Εκτελεστικός Διευθυντής του Google Creative Lab σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Στηβ Βρανάκης σημείωσε:

«Το “Athens. The city is the museum” είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας να δούμε την Αθήνα μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία: την εικόνα μιας σύγχρονης και διαρκώς εξελισσόμενης πόλης, με μοναδικές, ανεξερεύνητες πλευρές και με τις αυθεντικές ιστορίες των κατοίκων της, που ξεδιπλώνονται μέσα από αυτή τη νέα διαδικτυακή εμπειρία. Μέσα από τους ηχητικούς περιπάτους που σχεδιάσαμε καλούμε τους επισκέπτες της να γνωρίσουν την Αθήνα σε βάθος και να έχουν περισσότερους λόγους να την επισκέπτονται όλο τον χρόνο, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικές αναμνήσεις».


athens1


Στην παρουσίαση του «Athens. The city is the museum» έγινε η προβολή του επίσημου βίντεο της καμπάνιας , καθώς και της πρώτης προτεινόμενης διαδρομής γύρω από τις πολυσύχναστες γειτονιές του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού, του Ψυρρή και της Ομόνοιας: μιας περιπατητικής περιήγησης στη ζωή της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες και οι κάτοικοί της μπορούν να ακούν μοναδικές ιστορίες, συνεντεύξεις και ηχητικό υλικό με περιγραφικές αναδρομές σε κάθε προτεινόμενη στάση.

Το βίντεο της νέας πρωτοβουλίας για την Αθήνα και οι ηχητικοί περίπατοι στην πόλη είναι διαθέσιμα μέσω του athens.withgoogle.com.Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - «Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ» είπε ο κατηγορούμενος

Ισόβια στον 22χρονο που δολοφόνησε τον 20χρονο στις Σέρρες - «Πάνω στα νεύρα μου ανέβασα το μαχαίρι στο Instagram»


Πέθανε ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης