Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Η επιβατική κίνηση τον Οκτώβριο ανήλθε σε 2,29 εκατ. επιβάτες

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Η επιβατική κίνηση τον Οκτώβριο ανήλθε σε 2,29 εκατ. επιβάτες

Ο περασμένος μήνας έκλεισε μία ανάσα από τα νούμερα του 2019, ανεβάζοντας και πάλι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας στα προ πανδημίας επίπεδα

elvenizelos
Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού ο μήνας Οκτώβριος έκλεισε μία ανάσα από τα νούμερα του 2019, ανεβάζοντας και πάλι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου ανήλθε σε 2,29 εκατ. και πλησίασε τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2019, ελάχιστα μειωμένη κατά 0,5%.

Αναλυτικά, η επιβατική κίνηση εσωτερικού ξεπέρασε τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2019 κατά 4,6%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση εμφάνισε μείωση της τάξης του 2,6%. Συνολικά, κατά τους δέκα πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 19,5 εκατ. έναντι 22,27 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 12,2% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 6,2%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 14,9%.

Οι πτήσεις

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού ο αριθμός των πτήσεων κατέγραψε θετικό πρόσημο τον μήνα Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο +0,5% σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν άνοδο 7,2% τον Οκτώβριο, ενώ οι πτήσεις εξωτερικού μείωση -4,1%.

Kατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών του 2022, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 184.495, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 6,2% σε σχέση με το 2019. Οι πτήσεις εσωτερικού ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, σημειώνοντας θετικό πρόσημο στο +1,8%, ενώ αντίστοιχα οι διεθνείς πτήσεις παρέμειναν μειωμένες κατά 12%.


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στη Σιγκαπούρη: Τέσσερις φίλοι βίαζαν ο ένας τη γυναίκα του άλλου αφού τις νάρκωναν!

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Εva» - Ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα το Σάββατο

Άνεργος και εισοδηματίας ο ένας από τους συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης