«Αττική εμπειρία» και για τους 12 μήνες του χρόνου

«Αττική εμπειρία» και για τους 12 μήνες του χρόνου

Μέσα από μια ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική, η Περιφέρεια έχει δώσει μια νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, με στόχο να την καταστήσει αυτοτελή προορισμό για τον παγκόσμιο τουρίστα.

athens

Sponsored Content

Κοσμοπολίτικη, ιστορική και συνάμα σύγχρονη, ελκυστική, ασφαλής, μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, που υπόσχεται αυθεντικές εμπειρίες και πολλαπλές επιλογές: αυτή είναι η Αττική.

Ένα ισχυρό, παγκόσμια αναγνωρίσιμο brand name, που τα τελευταία χρόνια καθιερώνεται ως ένας από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο για όλες τις εποχές του χρόνου.

Αυτός είναι ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσα από μια ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική, η οποία έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ακόμα και στην εποχή των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η Περιφέρεια έχει δώσει μια νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, με στόχο να την καταστήσει αυτοτελή προορισμό για τον παγκόσμιο τουρίστα, έναν τόπο που μπορεί να βρει πραγματικά ό,τι επιθυμεί και ακόμα περισσότερα.

Πολύτιμο κεφάλαιο σε αυτή την προσπάθεια είναι τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής: η μακραίωνη ιστορία της με τα δεκάδες μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και σύγχρονους χώρους τέχνης, διάσπαρτους σε όλο το λεκανοπέδιο· τα εξαιρετικά αγροδιατροφικά προϊόντα και οι εκλεπτυσμένες οινικές ποικιλίες, που αποτελούν τη βάση για πρωτόγνωρες γαστρονομικές απολαύσεις σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης· το εξαιρετικό κλίμα και ο ηλιόλουστος αττικός ουρανός, που προσφέρει ευκαιρίες για εξωτερικές δραστηριότητες σχεδόν όλο τον χρόνο· τα κοσμοπολίτικα νησιά της, μια γεύση από παράδεισο λίγα μόνο λεπτά από τα σύγχρονα λιμάνια της Αττικής. Τα δεκάδες χιλιόμετρα παραλιών της «Αττικής Ριβιέρας» που εναλλάσσονται με ορεινά τοπία και εξοχικά μονοπάτια. Χιλιάδες ομορφιές, που περιμένουν τον τουρίστα για να τις ανακαλύψει.

5559747
Κλείσιμο


Μια μεθοδική και επίμονη δουλειά, που φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Πατούλη, καθώς από την αρχή της θητείας του κατάφερε να διεκδικήσει πόρους κυρίως μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και να τους επενδύσει κατάλληλα, ώστε να μπορέσει η Αττική να κεφαλαιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα, ιδίως σε δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύθηκε το πολιτιστικό προϊόν την Αττικής με την αναδιαμόρφωση αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών τοποσήμων, όπως η Ελευσίνα, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών κ.α., καθώς και στη δημιουργία νέων εστιών, όπως το Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, που οριοθετούν το διεθνές πολιτιστικό προφίλ της Αττικής.

Ιδιαίτερη ήταν η βαρύτητα που δόθηκε στην ανάδειξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας ως κορωνίδα στον θεματικό τουρισμό – σε αυτόν τον άξονα κινήθηκε και το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια με την ΕΛΙΤΟΥΡ και την Enterprize Greece.

Η Αττική, όπως και όλη η Ελλάδα, μπορεί να προσφέρει άψογες υπηρεσίες για τη θεραπεία ή την ανάρρωση ασθενών, αλλά και για τη διατήρηση της ευεξίας υγιών τουριστών. Διαθέτει άριστο επίπεδο ιατρών εντός και εκτός συνόρων, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, διεθνώς πιστοποιημένες δομές, αλλά και ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις, ιδίως στις υπηρεσίες γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το συγκριτικά χαμηλό κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας και διαμονής – χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα – σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα, τον μεσογειακό ήλιο και την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, την καθιστούν ως ιδανικό προορισμό για τον διεθνή τουρίστα υγείας.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πιστοποίησε την Αττική ως Περιφέρεια Υγείας – ένα μακρόχρονο εγχείρημα του Γιώργου Πατούλη, που είναι και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία στην Αττική ενός χωριού Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας. Εξάλλου, ο τουρισμός Υγείας είναι ένα ισχυρό χαρτί και μπορεί συνολικά να προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 13,6 δις ευρώ, ίσως είναι και η μεγάλη ευκαιρία που θα δώσουμε στα παιδιά μας που εργάζονται στο εξωτερικό για να επιστρέψουν και να απασχοληθούν με επιτυχία στην πατρίδα.

187661172_m


Μεγάλο «ατού» της Αττικής είναι τα νησιά και οι παραλίες της: δεν υπάρχουν πολλές πρωτεύουσες στον κόσμο που να προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να βρεθεί μέσα σε λίγη ώρα, ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο, σε κάποια από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Μεσογείου. Στα «διαμάντια» του Αργοσαρωνικού, οι διεθνείς επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν σε επίγειους παραδείσους με καταγάλανα νερά, να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις βασισμένες στα προϊόντα της Αττικής γης και να χαρούν τα θαλάσσια σπορ με ασφάλεια.

Σε αυτό συνέτεινε και η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσα από μεγάλα έργα υποδομής που εξασφαλίζουν την άνετη προσβασιμότητα όλο τον χρόνο, ενισχύουν την οδική ασφάλεια και δίνουν κίνητρα στους επιχειρηματίες του τουρισμού να προσφέρουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες – ειδικότερα τα έργα που προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον των νησιών και επιλύουν προβλήματα που χρόνιζαν για δεκαετίες, όπως η ύδρευση και η «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων.

Εξίσου σημαντική είναι και η ανάδειξη – μετά από πολλές δεκαετίες - της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», καθώς η Περιφέρεια συμμετέχει στο μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, δικτύου πεζοδρόμων και χώρων αναψυχής, συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων, που ενοποιεί ουσιαστικά το παράκτιο μέτωπο στον νότιο άξονα της Αττικής. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, που αλλάζει την όψη του Πειραιά, αλλά και η επέκταση του λιμανιού του Πειραιά και η δημιουργία προβλήτας για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, με θετικά αποτελέσματα για το εμπόριο, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 Οι προσπάθειες αυτές αποδίδουν ήδη καρπούς. Η σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών, με παράλληλη άνοδο της μέσης διάρκειας παραμονής στην Αττική και της δαπάνης των επισκεπτών, αποδεικνύει ότι τα βήματα που έχουν γίνει είναι ήδη προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης