Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ο Κικίλιας ανακοίνωσε συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με την Google

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ο Κικίλιας ανακοίνωσε συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με την Google

Χρηματοδοτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σχεδιάζουν οι δύο πλευρές – Η στρατηγική της χώρας για βιώσιμο τουριστικό μοντέλο περνά μέσα από συμπράξεις

delfi_kikilias
Τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με την Google για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin, από το 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, πρόκειται για χρηματοδοτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού που θα φέρει περισσότερο συνάλλαγμα. «Επενδύουμε σε βιώσιμα τουριστικά μοντέλα και θα δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους επιχειρηματίες» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σημείωσε πως η στρατηγική για τη στροφή της χώρας σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, πέρα από τις κυβερνητικές δράσεις για την επίτευξη των στόχων της βιωσιμότητας, περνά μέσα από ανάλογες συμπράξεις σαν αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα με την Google.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσες επιχειρήσεις δεν σεβαστούν το περιβάλλον. «Θα μπλοκάρω ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, θα με βρουν μπροστά τους. Θα βάζουμε κανόνες ανά περιοχή για το τι επιτρέπεται και τι όχι, θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό, την ομορφιά που ζούμε πρέπει να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας» είπε με νόημα. Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του Alpha, Μαρία Νικόλτσιου, που συντόνισε τη συζήτηση, σχετικά με τις τουριστικές ροές από την Ρωσία και την Ουκρανία, δήλωσε πως δεν υπήρχαν προσδοκίες για πολλούς τουρίστες από τις δύο χώρες, καθώς τα τελευταία χρόνια η πορεία των ροών ήταν φθίνουσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Matt Brittin ανέδειξε τη σημασία του βιώσιμου τουρισμού για τους ταξιδιώτες και τον πλανήτη. Όπως είπε «η μετάβαση αυτή, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι περίπλοκη, γι’ αυτό και την υποστηρίζουμε έμπρακτα μέσα από τα προϊόντα, τις πρωτοβουλίες μας και τη χρηματοδότηση που προσφέρουμε. Η συνεργασία μας με το υπουργείο Τουρισμού στηρίζεται στην ευρύτερη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Πέρα απ΄ αυτό ο κ. Matt Brittin ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων από το Google.Org για την υποστήριξη οργανισμών που βοηθούν κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με έμφαση στη βιωσιμότητα και τον οικοτουρισμό.



Ειδήσεις σήμερα:

«Μόνο οι Ουκρανοί έχουν τον τύπο πυραύλου που έπληξε το Κραματόρσκ» λέει το Κρεμλίνο


Επισκέφτηκαν την Πισπιρίγκου στη φυλακή η μάνα και η αδερφή της - Της έδωσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα


Η ΕΕ υιοθετεί πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία- Τι περιλαμβάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης