Πότε θα επιστρέψουν οι διακοπές στη μορφή που ξέραμε; Τρεις ειδικοί απαντούν

Πότε θα επιστρέψουν οι διακοπές στη μορφή που ξέραμε; Τρεις ειδικοί απαντούν

Τεράστιο το πλήγμα από την πανδημία στον τουριστικό κλάδο

evening-1777352_1920
To μεγάλο αίνιγμα για το πότε επιτέλους οι διακοπές θα επιστρέψουν στη μορφή που τις είχαμε συνηθίσει προσπαθεί να επιλύσει ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία, την ώρα που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η σχετική ερώτηση τέθηκε από την Telegraph σε τρεις επαγγελματίες που υπηρετούν τον τουρισμό και την υγεία και από τις απαντήσεις αποκαλύπτονται οι προσδοκίες που μπορούν να έχουν οι επιχειρηματίες από τον τουρισμό και την ανάκαμψή του, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αυτή είναι η δυσκολότερη ερώτηση της χρονιάς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρίας στον τουρισμό, The PC Agency, Paul Charles. Ο κ. Charles υποθέτει οτι από τον Ιούνιο του 2021 η κατάσταση στα ταξίδια θα είναι πολύ διαφορετική. Η τεχνολογία θα έχει βελτιώσει δραματικά τα ταξίδια χωρίς μάσκα και τα τεστ στα αεροδρόμια. Μέχρι τότε θα έχουμε όλοι συνηθίσει τα τεστ στην καθημερινότητά μας ενώ θα διανέμεται ευρέως και το εμβόλιο, όπως είπε.

Μέχρι τότε θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα σε σχέση με τον κορωνοϊό, κάτι που θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις, θέτοντας επιπλέον στο επίκεντρο κατά πόσο είναι φιλικές με τους πολίτες, τόνισε. Ο συντάκτης υγείας της Telegraph, Paul Nuki, επισημαίνει από την πλευρά του οτι τα πράγματα δεν θα εξομαλυνθούν πριν το τέλος του 2022, ιδιαίτερα για όσους έχουν συνηθίσει να προβαίνουν σε κρατήσεις διακοπών πολύ πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού. Σε αυτό το σενάριο, οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έρχονται αντιμέτωποι με άγχος, απογοήτευση και ακυρώσεις.

Όμως, βλέπει μεγάλα πλεονεκτήματα για τους ευέλικτους ταξιδιώτες και όσους ταξιδεύουν αυτόνομα, καθώς οι τιμές για πτήσεις και διαμονή βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ.

Σε δύο ή τρία χρόνια θα επιστρέψουν οι διακοπές στη μορφή που τις γνωρίζαμε, ίσως και αργότερα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kuoni UK, Derek Jones.

Κλείσιμο
Τα ταξίδια θα επιστρέψουν, όμως χρειάζεται να έχουμε υπομονή. Καταλύτης σε αυτό θα είναι είτε η ανάπτυξη εμβολίου είτε η εξέλιξη να γίνει ο κορωνοϊός μια επιδημία για τους ανθρώπους και να τη δεχθούμε ως μια απλή ανθρώπινη ασθένεια όπως η γρίπη που θα επιστρέφει ανά διαστήματα, σε μικρότερο βαθμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, είπε, οτι το εμβόλιο αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για μια γρήγορη του τουρισμού στην κανονικότητα, όμως η ζήτηση για ταξίδια δεν θα σταματήσει και, ακόμα κι αν δεν υπάρξει εμβόλιο, η επιδημία μπορεί να εξασθενήσει με φυσικό τρόπο.

Πηγή Tornosnews
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης