Το εμβληματικό αξιοθέατο της Ρόδου με τα ιαματικά νερά

Το εμβληματικό αξιοθέατο της Ρόδου με τα ιαματικά νερά

Όμορφα μωσαϊκά και μια μεγαλοπρεπής ροτόντα πρωταγωνιστούν σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου γυρίστηκε και το «Δόλωμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

KallitheaBaths_front
Βρίσκονται γύρω στα 10 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ρόδου και θεωρούνται ένα από τα πιο όμορφα μα και πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Νησιού των Ιπποτών, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς πηγαίνοντας εκεί, έστω για μία φορά. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, τα πλήθη που προσελκύουν σε κάθε θερινή σεζόν, ούτε και το γεγονός ότι υπήρξαν σκηνικό τόσο για τη δημοφιλέστατη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Το Δόλωμα» (1964), με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, όσο και για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο λόγος για τις Πηγές Καλλιθέας, ονομασία που οφείλεται στον ομώνυμο, γραφικό όρμο της Καλλιθέας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου. Εκεί, στην πλευρά όπου βρίσκεται το ακρωτήρι Βόδι, αναβλύζουν κοκκινωπής απόχρωσης νερά με ιαματικές ιδιότητες, γύρω από τα οποία αρθρώνεται ένας περίτεχνος συνδυασμός φύσης και μνημειακής αρχιτεκτονικής, υποσχόμενος μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της περιοχής.

Ταυτόχρονα, ασφαλώς, οι Πηγές Καλλιθέας αποτελούν κι ένα μνημείο νεότερης ιστορίας, καθώς η σύγχρονη λουτρόπολη βασίζεται σε διατηρητέα κτίρια, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιταλική κατοχή στα Δωδεκάνησα και ειδικά με την περίοδο του Μπενίτο Μουσολίνι (1922-1943) και με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για την κυριαρχία της Ιταλίας στη Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ