Λίμνη Ζηρού: Υπόγειες πηγές, ειδυλλιακό δασικό τοπίο, ευκαιρίες για κανό, καγιάκ και πεζοπορία

Λίμνη Ζηρού: Υπόγειες πηγές, ειδυλλιακό δασικό τοπίο, ευκαιρίες για κανό, καγιάκ και πεζοπορία

Κάποτε η μικρή λίμνη μεταξύ Πρέβεζας και Άρτας ήταν σπήλαιο, αργότερα έγινε επίκεντρο λαϊκού θρύλου, σήμερα είναι ένας σαγηνευτικός προορισμός

Ziros_front
Παλιότερα η λίμνη Ζηρού ήταν ένα από τα μικρά ταξιδιωτικά μυστικά της Ηπείρου, καθώς τη γνώριζαν μόνο οι ντόπιοι και όσοι επισκέπτες είχαν εξερευνήσει ενδελεχώς το γύρω τοπίο: είναι χαρακτηριστικό, ας πούμε, ότι μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν σημειωνόταν καν στους τουριστικούς χάρτες. Πλέον, όμως, είναι περισσότερο γνωστή –κυρίως λόγω αρκετών ιντερνετικών δημοσιευμάτων– αν και εξακολουθεί να αποφεύγει την πολυκοσμία, διατηρώντας τον ξεχωριστό και σαγηνευτικό της χαρακτήρα.

Η λίμνη Ζηρού (ή απλά «Ζηρός», όπως μπορεί να ακούσετε να τη λένε μερικές φορές) μοιραζόταν παλιότερα μεταξύ των νομών Πρέβεζας και Άρτας, διαχωρισμός που λίγο-πολύ ισχύει και σήμερα· τουλάχιστον από γεωγραφικής άποψης, καθώς διοικητικά η περιοχή υπάγεται πλέον στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, πέρα από ένα κομμάτι καθαρά δασικής έκτασης. Θεωρείται μικρή σχετικά λίμνη, με μέγιστο μήκος τα 900 μέτρα και πλάτος τα 600 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της ανέρχεται σε 70 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK