Πώς η οικογένεια Roscioli κέρδισε το γαστρονομικό κοινό της Ρώμης -Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν
Πώς η οικογένεια Roscioli κέρδισε το γαστρονομικό κοινό της Ρώμης -Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν
Εδώ και 150 χρόνια Ιταλοί κι επισκέπτες απολαμβάνουν τις κορυφαίες νοστιμιές ενός από τους παλαιότερους φούρνους της Ρώμης
Για να δούμε, ποια είναι τα στοιχεία που μας κάνουν να λαχταράμε την ιταλική κουζίνα; Πίτσα, σίγουρα ναι. Ζυμαρικά, αναμφισβήτητα. Πεντανόστιμα τυριά κι αλλαντικά από όλες τις γωνιές της Ιταλίας, εννοείται. Εκλεκτά κρασιά, εξυπακούεται. Και φυσικά καλοφτιαγμένος καφές και παραδοσιακά γλυκά.
Με όλα τα παραπάνω και μάλιστα στην καλύτερη ποιότητα φροντίζουν να εφοδιάζουν καθημερινά οι Roscioli, μια οικογένεια αρτοποιών που μετρά ήδη 4 γενιές αλλά και 4 μαγαζιά-παράδεισο των καλοφαγάδων. Όλα ξεκίνησαν το 1872 στη Via dei Chiavari, την τότε οδό των κλειδαράδων κοντά στο Campo de’ Fiori, καθώς είχε προηγηθεί παπικό διάταγμα που όριζε «την ανάγκη για τη λειτουργία φούρνου ακριβώς στην οδό αυτή που να πουλά ψωμί σε χαμηλή τιμή σε όσους είχαν περιορισμένους πόρους».
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Με όλα τα παραπάνω και μάλιστα στην καλύτερη ποιότητα φροντίζουν να εφοδιάζουν καθημερινά οι Roscioli, μια οικογένεια αρτοποιών που μετρά ήδη 4 γενιές αλλά και 4 μαγαζιά-παράδεισο των καλοφαγάδων. Όλα ξεκίνησαν το 1872 στη Via dei Chiavari, την τότε οδό των κλειδαράδων κοντά στο Campo de’ Fiori, καθώς είχε προηγηθεί παπικό διάταγμα που όριζε «την ανάγκη για τη λειτουργία φούρνου ακριβώς στην οδό αυτή που να πουλά ψωμί σε χαμηλή τιμή σε όσους είχαν περιορισμένους πόρους».
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα