Ο γαστρονομικός παράδεισος της Νάπολης – Οι top Ταραλιερίες, Φριτζιτορίες, Πιτσαρίες

Ο γαστρονομικός παράδεισος της Νάπολης – Οι top Ταραλιερίες, Φριτζιτορίες, Πιτσαρίες

Η πρωτεύουσα του Ιταλικού νότου γοητεύει τους επισκέπτες με την απροσποίητη, γνήσια λαϊκότητα και το μπρίο της

napoli
Η πιο δημοφιλής, λαϊκή ιταλική πόλη και η πιο καθαρόαιμη εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, απλή, γήινη, πιστή στην εντοπιότητα των πρώτων υλών.

Μια περιοχή ευνοούμενη από τη θέση και το κλίμα της και ένας τέτοιος πλούτος παραγωγής που την κάνει αυτάρκη και περήφανη για τις γεύσεις της. Ο Βεζούβιος εκτός από απειλή αποτελεί κι ευλογία με τα εύφορα εδάφη που δίνουν συγκλονιστικό γευστικό χαρακτήρα στα λαχανικά (ντοματίνια San Marzano), στα φρούτα (αρωματικά βερίκοκα, λεμόνια του Sorrento), στο ελαιόλαδο και φυσικά στα αμπέλια. Σκληρά σιτάρια για ζυμαρικά κορυφαίας ποιότητας, φρέσκα θαλασσινά και ψάρια που ο Golfo di Napoli απλόχερα προσφέρει, η καλύτερη μοτσαρέλα της Ιταλίας, σαλάμια πλούσια σε γεύση κι ένα έδεσμα λατρεμένο από όλο τον πλανήτη: la pizza Napolitana.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ