O Κωνσταντίνος Βασιλάκης εγκατέλειψε την Αθήνα στα 33 του για να ζήσει στα Ζαγοροχώρια

O Κωνσταντίνος Βασιλάκης εγκατέλειψε την Αθήνα στα 33 του για να ζήσει στα Ζαγοροχώρια

Για τον νεαρό φωτογράφο, η απόφαση να φύγει από τη Νέα Σμύρνη για το Καπέσοβο, ήταν μονόδρομος

zagorochoria
Γνώρισα τον Κωνσταντίνο Βασιλάκη πριν από μερικά χρόνια σε μία επίσκεψη στο Καπέσοβο των Ζαγοροχωρίων. Πλέον τον ξανασυνάντησα να διατηρεί, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, το καφενείο του χωριού, τη «Μεζαριά».

Καθίσαμε στην ηλιόλουστη αυλή μια φθινοπωρινή μέρα με μαγικά σύννεφα να βολτάρουν στον Ηπειρώτικο ουρανό. Και εδώ μου ξετύλιξε ένα κουβάρι, με πολύ φύση, ταξίδια, φωτογραφίες, αλλά και τσιμέντο, κίνηση και επιλογές. Αν τελικά είμαστε οι επιλογές μας, ο Κωνσταντίνος τόλμησε και τα έφερε όλα τούμπα. Πήρε το γάτο του και αγναντεύει το κόσμο από τα 1100 μέτρα υψόμετρο. Από τα ηπειρώτικα βουνά. Πώς κρίνει σήμερα την απόφασή του, να φύγει για το βουνό πριν από σχεδόν δέκα χρόνια; Η απάντησή του είναι χαρακτηριστική. Απολαύστε τον.

Και μία μέρα αποφασίζεις να αφήσεις πίσω σου τη ζωή στην Αθήνα, και να μετακομίσεις στο Ζαγόρι. Ποιες σκέψεις προηγήθηκαν;

Όχι πολλές να πω την αλήθεια. Μία κυριαρχούσε στο μυαλό μου. Να φύγω από εδώ. Μετά από τριάντα τρία χρόνια η Αθήνα πλέον μου είχε γίνει ανυπόφορη. Είχα πάρει βλέπεις μια γεύση από την άλλη Ελλάδα, λόγω της ενασχόλησής μου με την φωτογραφία τοπίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ