Το αιώνιο καλοκαίρι της νότιας Ρόδου - Ελευθερία, σερφινγκ και μοχίτο τον Σεπτέμβριο

Το αιώνιο καλοκαίρι της νότιας Ρόδου - Ελευθερία, σερφινγκ και μοχίτο τον Σεπτέμβριο

Στο νησί με το παρατεταμένο καλοκαίρι surfers και kite serfers απολαμβάνουν τον ήλιο μέχρι τον Οκτώβριο

rodos
Με ηλιοφάνεια και μέση ετήσια θερμοκρασία 29 βαθμών κελσίου τον Σεπτέμβριο, δεν είναι να απορείς που στη νότια Ρόδο, η τουριστική σεζόν καλά κρατεί. Ανόθευτο φυσικό περιβάλλον, αναβαθμισμένη ποιότητα παροχών, πόλος έλξης για λάτρεις του wind surfing απ΄όλο τον κόσμο, αλλά και ζηλευτά μοχίτο σε παραδείσια beach bar, συνθέτουν ένα τουριστικό προιόν με ισχυρή ταυτότητα.

Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα εφτά θαύματα της αρχαιότητας, αναπαριστούσε τον θεό Ήλιο, που λατρεύτηκε στο νησί των Δωδεκανήσων. Το μπρούτζινο άγαλμα αντανακλούσε τις ακτίνες του ήλιου, αφήνοντας άφωνους όσους εισέρχονταν στο λιμάνι. Το μέγεθός του εντυπωσίαζε καθώς ήταν ίδιο με το άγαλμα της Ελευθερίας. Εξάλλου ο Γάλλος γλύπτης Φρεντερίκ Ογκίστ Μπαρτολντί, που το φιλοτέχνησε, άντλησε την έμπνευση του από τον Κολοσσό της Ρόδου, ο οποίος συμβόλιζε την ελευθερία και την ανεξαρτησία των Ροδίων.

Πώς να μη λατρευόταν ο θεός Ήλιος σε έναν τόπο που διαφέντευε σχεδόν όλες τις ημέρες του χρόνου; Η γοητεία του, απαράμιλλή στο πέρασμα των αιώνων, εξακολουθεί να συγκεντρώνει εκατομμύρια «πιστών» που ταξιδεύουν ως εδώ για να νιώσουν το χάδι του. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα από το 1960 έως σήμερα, η μέση ετήσια θερμοκρασία στο νησί της Ρόδου είναι 22 βαθμοί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ