5 χωριά στην ορεινή Αρκαδία, βγαλμένα από παραμύθι

5 χωριά στην ορεινή Αρκαδία, βγαλμένα από παραμύθι

Πέντε κοντινοί προορισμοί, ιδανικοί για ρομαντικά σαββατοκύριακα και sportive αποδράσεις στη φύση

arkadia
Πέντε χωριά το κάθε ένα με το δικό του στυλ, κοσμοπολίτικη η Δημητσάνα, mainstream η ελατόφυτη Βυτίνα, αρχοντική η Στεμνίτσα, μεσαιωνική αύρα στην Καρύταινα και low profile το Ελληνικό, πανέμορφα και ιδανικά για ρομαντικά σαββατοκύριακα και sportive αποδράσεις στη φύση.

Δημητσάνα

Η μπαρουταποθήκη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 μεταμορφώθηκε σε έναν από τους top προορισμούς της Αρκαδίας με ρομαντικούς ξενώνες και στιλάτα καφέ.

Χτισμένη σε ένα λόφο που αγγίζει τα 1000 μέτρα υψόμετρο, εποπτεύει μέρος του φαραγγιού του Λούσιου ποταμού και τις βουνοκορφές του Μαινάλου. Κεφαλοχώρι που άκμασε από τον 16ο αιώνα και μετά, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 προμηθεύοντας τους αγωνιστές με μπαρούτι. Tο 1978 ανακηρύχθηκε Διατηρητέος Παραδοσιακός Οικισμός και σταδιακά άρχισε να περνάει στη σύγχρονη ιστορία ως ένας από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς.
Η Δημητσάνα είναι ένα από τα πιο γραφικά και συνάμα κοσμοπολίτικα χωριά της Αρκαδίας και πανέμορφο χειμώνα – καλοκαίρι. Το φθινόπωρο όμως που η φύση παίρνει χρώμα χάλκινο και τον χειμώνα που το ελατόδασος βάφεται σκούρο πράσινο είναι οι καλύτερες εποχές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ