Το CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Το CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας CERN διοργάνωσε το Επιστημονικό  Πάρκο Πατρών – CERN Business Incubation Center. Σημαντικές οι ευκαιρίες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

CERN2-1000pixels
Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών διοργάνωσε Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, όπου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι στόχοι του ως Εθνικό Business Incubation Center (ΒΙC) του, διεθνούς φήμης ευρωπαϊκού κέντρου έρευνας στην Φυσική υψηλών ενεργειών, CERN. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία παρευρεθήκαν μεταξύ άλλων πολιτικοί εκπρόσωποι, φορείς, νέοι επιχειρηματίες και startups, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επιχειρηματικές και ερευνητικές ευκαιρίες συνεργασίας με το CERN, μέσω του BIC, και να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με τους εκπροσώπους του κέντρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής που ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας τις προθέσεις της ΓΓΕΤ για υποστήριξη του Εθνικού BIC και ευρύτερη συνεργασία με το σύνολο της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας του CERN.

Μετέπειτα εκπρόσωποι του Knowledge Transfer Group του CERN (European Organization for Nuclear Research), Nick Ziogas και Ash Ravikumar παρουσίασαν την μεταφορά και εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN προς τις Ελληνικές Startups. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν startups οι οποίες αναπτύσσουν υψηλή τεχνολογία που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις ερευνητικές υποδομές του CERN. Ακολούθησε pitching session με ομιλητές από startups που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Εθνικό BIC.

Τη σκυτάλη πήραν οι Jerome Perlot και Bjorn Jenssen εκπρόσωποι του Procurement Department που παρουσίασαν αναλυτικά τους τομείς που οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να προμηθεύσουν το CERN με τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο κ. Εμμανουήλ Τσεσμελής, Διεθνείς σχέσεις στο CERN, ο κ. Κώστας Ζιούτας, Εκπρόσωπος του πειράματος CAST του CERN, ο κ. Νάσος Κοσκινάς, Ιδρυτής του POS4Work, ο κ. Νίκος Μάνθος, Βιομηχανικός σύνδεσμος του CERN, ο κ. Πέτρος Σουκουλιάς από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Έρευνας και Καινοτομίας Μακεδονίας και την Prisma Electronics S.A., ο κ. Ανδρέας Γουγάς, Πρόεδρος της εταιρίες ΠΥΛΩΝ, ο κ. Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν 13 B2B συναντήσεις μεταξύ του Procurement Department και ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και 17 B2B συναντήσεις μεταξύ startups επιχειρήσεων και του Knowledge Transfer Group.

Κλείσιμο
photo_5
photo_6
photo_3
photo_7
photo_2
photo_1
photo_4


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τις ευκαιρίες συνεργασίας μέσω του BIC του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών μπορείτε να αναζητήσετε στο www.psp.org.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης