Το Facebook και το Instagram «μπάναραν» τα λαχανικά με... σεξουαλικά υπονοούμενα

Το Facebook και το Instagram «μπάναραν» τα λαχανικά με... σεξουαλικά υπονοούμενα

Γιατί τα social media που ανήκουν στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυστηροποίησαν την πολιτική τους

face_sexy
Οι βωμολοχίες και η οποιασδήποτε μορφής σεξουαλική παρενόχληση ή αναφορά, αποτελεί απαγορευμένη ενέργεια στα social media του ομίλου που ηγείται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Κάποιοι, λοιπόν, «έστιψαν» το μυαλουδάκι τους και βρήκαν έναν άλλο τρόπο να περάσουν τα αρρωστημένα μηνύματά τους. Όμως η... χαρά τους δεν κράτησε πολύ, διότι το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν το «μπανάρισμα» των φωτογραφιών ή των βίντεο με λαχανικά ή αντικείμενα και εργαλεία που έχουν σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα.

Ως εκ τούτου, κάτι μακρόστενες μελιτζάνες, κάτι ροδάκινα, κάτι αχλάδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να «εμπνεύσει» την αρρώστια του κάθε ανώμαλου, ο οποίος μέσα από το καθεστώς ανωνυμίας που μπορεί να απολαμβάνει στα social media, περνάει τα μηνύματά του, εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» τόσο του Facebook, όσο και του Instagram. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα emoji που χρησιμοποιούνται από πολλούς χρήστες, τα οποία βέβαια έχουν σχεδιαστεί για άλλους λόγους και όχι βέβαια για την ικανοποίηση του κάθε αρρωστημένου ανώμαλου στο διαδίκτυο.

Στόχος, βέβαια, δεν είναι άλλος από την προστασία των χρηστών και ιδιαίτερα των νεαρότερων ατόμων, τα οποία μπορούν εύκολα να παρασυρθούν μέσα στην άγνοιά τους, όπως έχει συμβεί, εξάλλου, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με τραγικά, σε αρκετές από αυτές, αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, από εδώ και στο εξής, κάθε ποστάρισμα με λαχανικά ή φρούτα που ενδέχεται να παραπέμπουν σε σεξουαλικό υπονοούμενο στο Facebook και στο Instagram, θα τιμωρείται, όπως και ο λογαριασμός του χρήστη. Σαφώς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα emoji ή άλλα παρεμφερή φωτογραφικά θέματα, αλλά σε αναρτήσεις που σαφώς δεν εμπεριέχουν κανένα σεξουαλικό υπονοούμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης